За п’яну їзду і за хабар: у Заліщиках водій отримав два штрафи по 17000 гривень

гроші, зарплата

Два штрафи по 17000 гривень за один день заробив житель Заліщицького району – чоловіка спіймали за кермом напідпитку, а він спробував відкупитись п’ятьма тисячами гривень хабара.

Як випливає із вироку Заліщицького райсуду від 4 листопада, 14 вересня цього року близько 15.00 патрульні у Заліщиках зупинили RENAULT TRAFIC, яке рухалось під знак, який забороняє рух.

Під час спілкування з водієм з’ясувалось, що він їздив без страхового полісу та у стані алкогольного сп’яніння. Поліцейські запропонували пройти огляд на стан сп’яніння, але чоловік відмовився. Відповідно, поліцейські почали оформляти адмінпротоколи, а водій почав вести  мову  про не притягнення його до адмінвідповідальності за гроші. Його попередили, що така пропозиція тягне за собою кримінальну відповідальність. Утім він таки запропонував їм 5 тисяч гривень.

Такі дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, як пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду  за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує будь-які дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Надалі чоловік пішов на угоду про визнання винуватості, яку суд 4 листопада затвердив. Він визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину за ч.1 ст. 369 КК та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу.

Такий же штраф він отримав за керування автівкою напідпитку того дня. Зокрема, постановою від 28 вересня 2021 року його визнано винним у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП, оштрафовано на 17 тисяч гривень та позбавлено на рік права керування.
Таким чином порушник отримав два штрафи по 17000 гривень.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Одному за п’янку, другому – за хабар: у Бучачі водій та його пасажир отримали по 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Чортківщині за 9,5 млн грн. ремонтуватимуть дорогу Нагірянка – Шупарка

Наступна стаття

2,67 проміле: у Кременці спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?