2,7 проміле: у Збаражі за п’яну їзду не змогли покарати водія вантажівки

алкотестер, драгер

Водій вантажівки, який надув у драгер аж 2,7 проміле, відбувся легким переляком.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівники поліції зафіксували 19 вересня цього року на трасі М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.

Ввечері, близько 20.00, поблизу села Колодне Збаразької територіальної громади працівники поліції зупинили водія вантажного автомобіля “МАN”. Чоловік перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки. Результат – 2,7 проміле, що у 13 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у нетверезому стані).

У судовому засіданні водій фури своєї провини не визнав. Розповів, що поліцейські його зупинили, бо автомобіль трохи виляв по дорозі. Свою нерівну їзду чоловік пояснив тим, що автомобіль високий, довгий і був важкий, бо перевозив металоконструкції, тому й трохи виляв.

Також водій запевнив, що того дня алкогольних напоїв не вживав, а лише за годину до зупинки випив безалкогольний енергетик. Чому драгер показав 2,7 проміле, чоловікові невідомо і він не згоден з таким результатом. Але поліцейські не запитували чи водій погоджується із результатом і проїхати для огляду у медичний заклад не пропонували.

Досліджуючи відеозапис з місця події, суд звернув увагу на те, що на відео справді не зафіксовано факт згоди водія із отриманим результатом і не зафіксовано пропозиції пройти огляд у медичному закладі.

Відтак, Збаразький районний суд постановив справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія вантажівки “МАN” закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Термін апеляційного оскарження уже минув і наприкінці листопада постанова судді набрала законної сили.

Поліцейські чи судді – хто винен у тому, що кермувальник вантажівки, залишився безкарним, питання риторичне. Але нетверезий водій на міжнародній трасі та ще й з результатом у 2,7 проміле – такі речі все ж так треба не спускати з рук.

Читайте також:
4,38 проміле: у Підволочиську не змогли покарати дуже п’яну водійку, яка скоїла ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Ігровий клуб PointLoto – ліцензовані ігрові рішення

Наступна стаття

Вандалізм на стадіоні у Боричівці: суд призначив покарання для одного із хуліганів