Шахрай з Гусятинщини, який продавав неіснуючих собак, отримав 51000 грн штрафу

собачка

51000 гривень штрафу присудили на Гусятинщині чоловіку, що продавав на OLX неіснуючих у нього породистих собак. Жертвами псевдопродавця стало троє людей.

Про це йдеться у вироку Гусятинського райсуду від 13 грудня 2021 року. Фігурант справи – неодружений, непрацюючий, із середньою освітою, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту,   у кінці вересня 2020 року обвинувачений розмістив на OLX оголошення про продаж собаки породи «Померанський шпіц», вартістю 4 000 гривень. Придбати його захотіла жінка з Києва. 25 вересня перекинула гроші на картку.

Також вона “придбала” у продавця ліжко для собаки за 1000 грн і ще 300 переслала йому як оплату за транспортування. Банківська картка, на яку вона потерпіла пересилала гроші, була оформлена на знайомого обвинуваченого, з яким він ті гроші і знімав у банкоматі у Хоросткові.

Далі, в середині листопада, обвинувачений розмістив аналогічне оголошення про продаж собаки  породи «Мальтійська болонка» вартістю 4 000 гривень. Невдовзі знайшовся покупець, який і переслав на картку вищезгаданого знайомого 4 тис. грн.

А 26 січня фігурант справи таким же чином “продав” через  OLX собаку породи «Кане Корсо» за ціною 2 000 гривень.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 190 КК, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, та ч.2 ст. 190 КК – заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинене повторно.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, просив суворо не карати. А також погодився зі всіма доказами, зібраними слідством та відмовився від дослідження доказів щодо тих обставин, які ним не оспорюються по даному кримінальному провадженні.

Потерпілі на суд не з’явились та подали заяви, у яких просили розглядати справу без їхньої присутності. Також повідомили, що не мають  жодних претензій до обвинуваченого.

Суд, враховуючи визнання вини та позицію інших учасників справи, не став досліджувати докази щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. Він прийшов до переконання про доведеність вини, відтак визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданих злочинів.

За ч.1 ст. 190 КК присудив 34000 штрафу, за ч.2 ст. 190 – 51000 грн. За сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого більш суворим, визначив остаточне покарання у вигляді 51000 грн штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав . Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Шумську чоловік викрав мопед у працівниці кафе і не вибачився перед нею навіть у суді

Коментувати

Попередня стаття

У Чорткові масштабна пожежа: горять складські приміщення (ОНОВЛЕНО)

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 29 грудня