Покарали за хабар, а за п’яну їзду – не змогли: у Бучачі судили водія, який давав поліції 500 гривень

поліція, адмінпротокол

На Бучаччині судили водія Nissan Vanette, обвинуваченого у наданні поліцейським 500 грн хабаря. Чоловік пішов на угоду з прокуратурою та отримав штраф.

Про це йдеться у вироку Бучацького райсуду від 23 листопада 2021 року. Фігурант справи – уродженець смт Золотий Потік Бучацького району, з середньою-спеціальною освітою, одружений, працюючий газоелектрозварником, не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, 27 липня цього року патрульні поліцейські виявили та зупинили у смт Золотий Потік безномерний мотоблок «Лідер» за порушення правил дорожнього руху,  а саме:” за здійснення буксирування транспортного засобу, коли фактична маса буксированого транспортного засобу з несправною гальмовою системою (або за її відсутності) перевищує половину фактичної маси транспортного засобу, що буксирує”.

Зокрема, мотоблок тягнув на буксирі бусик  Nissan Vanette. Причому, в автівці не було ввімкнено аварійки, а при спілкуванні з його водієм поліція запідозрила, що водій нетверезий. Від проходження огляду що на місці, що у медзакладі водій відмовився, але запропонував їм 500 грн хабаря, які поклав на документи поліцейських у їхньому службовому авто. Поліцейські відмовились та викликали слідчо-оперативну групу.

Дії водія Nissan Vanette були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто як пропозиція та надання службовим особам неправомірної вигоди, за не вчинення службовими особами, в інтересах того, хто дає таку вигоду, дій з використанням наданого їм службового становища.

Надалі, 31 липня, обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою, яку суд у листопаді і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив  узгоджене покарання – 17 тис. штрафу. Вирок набрав законної сили 24 грудня.

До слова, постановою Бучацького райсуду від 9 листопада 2021 водія  Nissan Vanette визнано винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та оштрафовано на 17 тис. з позбавленням права керування на рік.

Однак водій подав апеляцію та виграв – рішенням від 2 грудня Тернопільський апеляційний суд сказав постанову райсуду скасувати та закрити провадження в справі за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Окрім того, судили чоловіка і за не увімкнуту сигналізацію під час буксирування. Присудили штраф. Втім чоловік подав апеляцію і на це рішення та виграв.

Читайте також:
У Бережанах водій-американець знову попався п’яним за кермом автомобіля

Коментувати

Попередня стаття

У Чортківському районі чоловік вийшов з тюрми і обікрав магазин та житловий будинок

Наступна стаття

Наталія Фаліон та “Лісапетний батальйон” виступлять у Тернополі з новою програмою