Судили землевпорядника, який за приватизацію 1,7 га бережанської землі взяв 1000 доларів хабаря

хабар

34000 гривень штрафу присудили у Тернополі підприємцю, що взяв 1000 доларів хабаря за вплив на посадовців Держгеокадастру задля вирішення земельного питання.

Чоловік пішов на угоду з прокуратурою.Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 8 лютого 2022 року. Фігурант справи – підприємець, який здійснює діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах (приватний землевпорядник)

Як вбачається із обвинувального акту, у лютому 2020 року до обвинуваченого звернувся чоловік, який мав рішення Нараївської сільської ради Бережанського району про виділення йому ділянки для ведення особистого селянського господарства, площею близько 1,7 га і потребував  розробки проекту землеустрою. Власне, звернутись до нього порекомендували  у Тернопільській регіональній філії ДП Центр ДЗК.

Під час зустрічі з обвинуваченим клієнт також повідомив, що Головне управління Держгеокадастру в Тернопільській області ще не прийняло рішення про надання дозволу на розроблення проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність. Після чого обвинувачений повідомив, що може посприяти йому у вирішенні даного питання та вплинути на службових осіб Головного управління Держгеокадастру задля прийняття ними рішення про надання дозволу  на розроблення проекту, але слід заплатити йому 1000 доларів США.

6 березня 2020 року обвинувачений ці гроші отримав. Таким чином, вчинив кримінальне правопорушення за ч.2 ст. 369-2 КК, тобто одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Надалі, 7 лютого 2022 року обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. Тоді ж її суд і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання. Йдеться про 34000 гривень штрафу. Наразі вирок законної сили не набрав.

Читайте також:
У Зборові судили водія, який давав патрульним невеличкого хабаря

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Підволочиську: свіжі вакансії в лютому

Наступна стаття

Фристайліст Олександр Абраменко знову рятує український зимовий спорт