“Бабця з прапором СРСР” тепер кляне російську армію, бо та зруйнувала її дім

бабця з червоним прапором

Пенсіонерка Анна Іванова, яка вийшла з червоним радянським прапором назустріч українським військовим, кляне російську армію за зруйнований дім.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики

Військовослужбовець 22 батальйону 92 бригади Збройних сил України з позивним “Кадет” допоміг пенсіонерці Івановій Анні Іванівні та її чоловікові евакуюватися зі свого будинку неподалік Харкова до безпечного місця. Перед цим він допомагав їм їжею та гуманітарною допомогою.

Наразі вона перебуває в одній із міських лікарень Харкова. Російські окупанти обстріляли її будинок із мінометів.

Усупереч російській пропаганді, син Анни Іванівни не вивозив її в Росію, а сама вона розібралась, що її дім обстрілюють російські окупанти.

Анна Іванівна каже, що вийшла до українських військових, бо гадала, що це російські окупанти й намагалась “примиритися” з ними червоним радянським прапором, аби вони “не громили” село й Україну. Але тепер вона почуває себе “зрадницею”.

До речі, її онук від війни рятується в Польщі.

Військові ЗСУ закликали не принижувати та не цькувати стареньку.

Нагадаємо, російська пропаганда створила міфологічний образ з Анни Іванівни. Нібито вона представляє бажання “пересічних українців” возз’єднатися з “братнім народом” як у радянські часи.

У російських містах встановлювали дешеві, тимчасові пам’ятники на її честь, а в одному місті на стіні будинку намалювали мурал.

Пропагандисти розповідали, що бабця мешкає в селі Дмитрівка на Київщині, але невдовзі після звільнення села українськими підрозділами її начебто забрав і вивіз син в Росію. Поширювали чутки, що родичі вивезли її в Барнаул у Сибіру.

Читайте також:
“Стояти на місці ми не будемо” – Арестович пояснив, коли ЗСУ підуть у контрнаступ

Коментувати

Попередня стаття

Робота в Польщі: як знайти та які переваги

Наступна стаття

За добу збили 15 повітряних цілей: ранкове зведення Генштабу ЗСУ