У Почаєві зібралися тисячі прихожан московського патріархату (ВІДЕО)

Почаївська лавра

У четвер, 12 травня 2022 року, у Почаївській лаврі духовенство та тисячі вірян УПЦ МП вшанували пам’ять святого подвижника Амфілохія.

Дійство відбулося у 20-річницю прославлення преподобного Амфілохія Почаївського.  Про це на своєму офіційному сайті повідомляє прес-служба УПЦ МП.

Урочистості розпочались ще 10 травня. Після вечірнього богослужіння відбувся хресний хід навколо Почаївської обителі з мощами преподобного Амфілохія. Святиню перенесли з печерного храму, де вона перебуває зазвичай, до Преображенського собору Лаври. Там відбулись основні святкові богослужіння.

11 травня у Преображенському соборі звершили всенічне бдіння, а у сам день пам’яті преподобного Амфілохія – святкову Божественну літургію. Як зазначають у прес-службі УПЦ МП, тисячі вірян між богослужіннями підходили і вклонялись мощам святого, біля яких постійно звершувались молебні з акафістом угоднику Божому.

Урочистості очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. Завершилось святкування хресним ходом та молебнем перед мощами преподобного Амфілохія у Печерному храмі обителі.

Нагадаємо, Почаївська лавра, що на Тернопільщині, перебуває у підпорядкуванні Української православної церкви московського патріархату. Як бачимо на відео, незважаючи на повномасштабну війну росії проти України, у церкви країни-агресора залишається ще багато прихильників.

Читайте також:
На Шумщині уже третя громада покинула УПЦ МП і перейшла до ПЦУ

Коментувати

Попередня стаття

У Почаєві під час пожежі житлового будинку загинули домашні тварини

Наступна стаття

У Тернополі ремонтують котельні: перелік будинків, у яких буде відсутня гаряча вода