Сергій Надал: Допомога армії наближає перемогу України. Дякую кожному тернополянину!

Сергій Надал

Минуло більше 100 днів відкритого вторгнення московських орків. Вся Україна єдиним фронтом протистоїть московським окупантам.

Перемога кується не лише на фронті, не лише на передовій, а й у тиловій частині України. Так саме Тернопіль став гуманітарною, волонтерською хабом, де працюють, щоб забезпечити всім необхідним наших військових та осіб, що втратили свої домівки. Щоб допомогти фронтовим українським містам та громадам. Щоб наблизити таку бажану нашу перемогу.

Ще до початку повномасштабної війни сесією Тернопільської міськради було прийнято «Програму забезпечення обороноздатності військових формувань на 2022 рік». Виділено необхідне фінансування.

З 24 лютого:

  • Видатки в межах «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань на 2022 рік» – 1 мільйон 413 тисяч 500 грн. (закупівля рацій для військової частини А7170, придбання планшетів, будівельних матеріалів, оргтехніки)
  • Видатки на Тероборону – 3 мільйони 732 тисячі 200 грн. (пошиття форми, рюкзаків, розгрузок, амуніції)
  • З резервного фонду – 1 мільйон 800 тисяч грн. (придбання додаткових систем сповіщення та системи інформування населення).

На потреби тернопільських військових формувань передали:

  • Тепловізори – 17 штук за кошти працівників Тернопільської міської ради, 3 штуки – від іноземних партнерів.
  • Дрони – 5 штук
  • 900 комплектів військової форми. Форма пошита за стандартами НАТО, врахували усі вимоги і побажання військовослужбовців.
  • Тактичне спорядження (навушники, окуляри, павербанки, шоломи).

Загалом від початку війни для допомоги військовим і медиками у різні міста України та на передову було передано 20 автомобілів, з них: 13 – позашляховиків та 7 машин швидкої допомоги.

Головному управлінню Національної поліції в Тернопільській області – костюми польові – 100 шт. та куртки утеплені – 100 шт.

У КП «Тернопільелектротранс» налагоджено роботу із пошиття розвантажувальних систем українським захисникам. В структурі підприємства є швейний цех, тож працівники, які не були задіяні до роботи з перевезень у громадського транспорті, розпочали пошиття військової амуніції.

1200 комплектів військової форми. Форма пошита за стандартами НАТО, врахували усі вимоги і побажання військовослужбовців.

Освітяни Тернополя за власні кошти придбали 2 позашляховики. У школах було організовано плетіння маскувальних сіток. За весь період виготовлено близько 4000 сіток.

Зусиллями освітян та волонтерів налагоджено виготовлення базових речей для потреб Збройних сил України, Національної гвардії України, територіальної оборони, зокрема, устілки для взуття, сумки для скидання магазинів, наколінники, балаклави, розвантажувальні жилети.

Управлінням культури і мистецтв, комунальними установами, підприємством та централізованою бухгалтерією закладів управління культури і мистецтв було зібрано більше 1200 україномовних книг для юних українців, які зараз вимушено перебувають у Польщі, рятуючись від війни. За кошти працівників галузі культури закуплено постільну білизну, засоби гігієни, матраци, пледи, продукти харчування тощо на загальну суму 120 тис. грн. та передано на потреби ЗСУ, внутрішньо переміщеним особам.

Працівниками відділу земельних ресурсів та КП «Земельно-кадастрове бюро» за рахунок власних коштів закуплено та відправлено на фронт:

  • автомобілі 2 шт. Volkswagen Т4;
  • спорядження: бронежилети, каски, турнікети, каремати, ремні для розгрузки, тактичні окуляри, наколінники, налокітники, одяг та взуття, годинник, аптечки з медикаментами;
  • продукти харчування.

Також за рахунок власних коштів передано понад 6 т продуктів харчування та засобів гігієни для переселенців.

Працівники управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради передали автомобіль NISSAN NAVARA. Також для потреб ЗСУ та ТРО передано бронежилети, павербенки, амуніцію, продукти харчування.

Спортивні школи міста направили для підрозділів ЗСУ:

  • гуманітарні вантажі жителям деокупованих міст Буча, Ворзель, Бородянка Київської області (3 буси Mercedes Sprinter) ;
  • для потреб ЗСУ, а саме для 44-окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола придбано та передано обладнання зв’язку.
  • для потреб ЗСУ спрямовано допомогу з Англії, Німеччини, Польщі: сухпаї, протеїнові батончики, консерви, їжу швидкого приготування, воду, каремати, пледи, ковдри та подушки та направлено у м. Миколаїв, Запоріжжя, Павлоград, Димир.
  • Передано комплекти екіпірування (спортивні костюми, шорти, футболки для поранених військових службовців ЗСУ (15 комплектів);
  • Для ЗСУ амуніції та тактичне спорядження (10 комплектів).

Усі медичні працівники міських лікувальних закладів перерахували частину заробітної плати на потреби ЗСУ.

Також Тернопільська міська лікарня швидкої медичної допомоги передала: лікарня №1

  • медикаменти на загальну суму 1 мільйон 610 тисяч грн. Продукти харчування та білизна для мобілізованих лікарів
  • Для Збройних Сил України: придбано автомобіль – 6000 дол. (216,0 тис. грн.)

«Тернопільська комунальна міська лікарня №2» – передано 6 автомобілів швидкої допомоги.

Для внутрішьопереміщених осіб закуплено медикаменти, вироби медичного призначення для надання медичної допомоги із благодійного фонду закладу на суму 221 тис. грн.

«Міська комунальна лікарня №3» для Збройних Сил України: на спецрахунок для збору коштів на потреби армії працівниками закладу із заробітної плати перерахували одноденний заробіток – 100 тис.грн.

«Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» – для Збройних Сил України: на спецрахунок для збору коштів на потреби армії працівниками закладу із заробітної плати перерахували одноденний заробіток – 408 тис. грн.

«Центр первинної медико-санітарної допомоги» – для Збройних Сил України: на спецрахунок для збору коштів на потреби армії працівниками закладу із заробітної плати перераховували одноденний заробіток – 294 тис.грн., на амуніцію – 149 тис.грн., на продукти харчування на фронт – 60 тис.грн., на придбання автомобілів – 63 тис.грн., передано власний автомобіль медичного працівника закладу на потреби фронту.

«Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» – для Збройних Сил України: власними коштами працівники закладу надали фінансову допомогу на 120 тис.грн., закуплено продукти харчування та предмети першої необхідності.

«Тернопільська міська стоматологічна поліклініка №1» для Збройних Сил України: на спецрахунок для збору коштів на потреби армії працівниками закладу із заробітної плати перераховано – 70 тис.грн., поповнюються продуктові кошики для ЗСУ, придбано для військового: амуніцію (бронежилет, бінокль), нові колеса до машини, чоботи.

Відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення для Збройних Сил України: на спецрахунок для збору коштів на потреби армії працівниками перераховано – 8 тис.грн., за рахунок власних коштів придбано: засоби особистої гігієни, медикаменти, лопати, біноклі, рації, дощовики, кросівки тактичні, натільну білизну, військову форму та інше. ДУК «Правий сектор»: за рахунок власних коштів паливо та амуніцію.

«У важкі часи тернополяни показали усьому світу приклад єднання. Тисячі тернополян стали волонтерами, десятки тисяч жителів міста всіма силами допомагають нашим воїнам і переселенцям. Дякую кожному! Ви робите великий внесок у перемогу України», – наголошує міський голова Тернополя Сергій Надал.

Читайте також:
Сергій Надал: Українським містам – українські назви вулиць та площ

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі внаслідок ДТП травмувався 16-річний велосипедист

Наступна стаття

У Тернополі відновили роботу ще три дитячих садки