На Підгаєччині чоловік продавав тютюн і заробив 17000 гривень штрафу

тютюн, цигарки

Підгаєцький районний суд призначив покарання для жителя громади, який продавав люльковий тютюн.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 15 січня цього року. Житель Підгаєччини за місцем свого проживання здійснював продаж тютюнових виробів, не маючи ліцензії не заняття таким видом діяльності. Причому було встановлено, що чоловік систематично продавав люльковий тютюн.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

Чоловіка тричі викликали у судове засідання, але він так і не з’явився. Тому справу врешті решт розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

При розгляді справи, суд взяв до уваги письмові пояснення, які продавець тютюну надав під час складання адмінпротоколу. У цих поясненнях чоловік вказав, що так більше вчиняти не буде і це суд розцінив як визнання провини.

Отож, дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постановив продавця тютюну визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 160 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Слід зауважити, що у зв’язку з дорожнечею цигарок, у сільській місцевості зараз зростає попит на тютюн – курці шукають дешевші варіанти. Поліцейські доволі часто ловлять продавців тютюну, але рідкісними бувають випадки, коли ці порушники на основі судових рішень отримують штрафи.

Читайте також:
На Підгаєччині п’яний водій скоїв ДТП і втік з місця події

Коментувати

Попередня стаття

На Кременеччині водій “Мерседесу” після скоєння ДТП вживав алкоголь. Що йому за це було?

Наступна стаття

На Бережанщині п’яний водій “Славути” скоїв ДТП і втік з місця події