У Підгайцях любитель нетверезої їзди отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

авто конфіскація

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 22 лютого цього року у місті Підгайці, пише Тернополіс. На вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’янінні як на місці зупинки, так і у медичному закладі водій ВАЗу відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Окрім того у протоколі зазначили, що водій також порушив вимоги п. 2.1а Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У судовому засіданні водій ВАЗу своєї провини не визнав. Вказав, що він лише сидів у салоні авто, а за кермом був його батько, який відійшов по справах і на момент приїзду поліцейських був відсутній.

Втім, ці пояснення суд вважав голослівними, не підтвердженими доказами і такими, що спрямовані на уникнення від відповідальності.

На запитання судді водій не зміг пояснити чому поліцейським не сказав про те, що за кермом був батько.

Із дослідженого у судовому засіданні відеозаписі вбачається, що водій автомобіля “ВАЗ 2109” намагався виїхати із другорядної дороги на головну. Втім, помітивши поліцейських, водій ВАЗу відразу заднім ходом з’їхав на узбіччя і на якийсь час зник із поля зору нагрудної камери поліцейських.

Під час спілкування з правоохоронцями водій ВАЗу заперечував факт керування автомобілем, втім не міг назвати хто саме був за кермом.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ч. 5 ст. 126 і  ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника. Постанова суду уже набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

На Харківщині ЗСУ посунули ворога на 50 км і звільнили 20 населених пунктів

Наступна стаття

На Теребовлянщині водій “BMW X5” за нетверезу їзду отримав два штрафи на понад 50000 грн