Сергій Надал: Мобільна стоматологія продовжує лікувати воїнів-тернополян в “гарячих точках”

мобільна стоматологія

Тернопільські лікарі-волонтери та мобільна стоматологія вчергове відправляться на фронт, щоб надавати там стоматологічну допомогу нашим захисникам.

Вже цього тижня водії та волонтери центру «Допомога армії від Тернополя» відправляться у напрямку Дніпропетровщини та Донеччини, щоб доставити посилки від рідних та близьких нашим військовослужбовцям. Разом з вантажем для тернопільських військових, у «гарячі» точки відправиться й мобільна стоматологія, де лікарі-волонтери з міської стоматологічної поліклініки будуть надавати безкоштовну стоматологічну допомогу тернопільським захисникам.

Другий виїзд на передову

Це буде уже друга поїздка наших медиків на передову. Під час першої серпневої поїздки лікарі-волонтери впродовж чотирьох днів надали безкоштовну стоматологічну допомогу 79-ти тернопільським військовим завдяки мобільній стоматології.

Про специфіку праці стоматологів на фронті розповів міський голова Тернополя.

Під час попереднього візиту хлопці дуже раділи приїзду стоматологів. Бо воюють вже далеко не хлопчаки і роботи для лікарів було більш ніж достатньо. Тому такі візити будуть регулярними. Дякуємо усім, хто допомагає нашим військовим. Дякуємо водіям та волонтерам, які ризикуючи життям, доставляють допомогу на фронт. Дякуємо стоматологам-добровольцям, котрі безкоштовно рятують наших захисників від зубного болю», – зазначив Сергій Надал.

Все про мобільний стоматологічний кабінет

Мобільний кабінет обладнаний стоматологічною установкою, стерилізаційним відділенням, кондиціонером і усім необхідним для того, щоб проводити терапевтичне та хірургічне лікування у польових умовах. Також кабінет обладнаний устаткуванням для ортопедичної допомоги пацієнтам. Кожного бійця на фронті будуть лікувати два стоматологи.

Над створенням даного обладнання спеціалісти працювали понад три тижні. Лікарі-волонтери пройшли необхідне навчання, як працювали у мобільному кабінеті на фронті.

Нагадаємо

Реалізувати благодійний проєкт – мобільну стоматологію на колесах для тернопільських бійців на фронті допомогла місцева компанія «Галіт», що представляє в Україні цілий ряд відомих світових виробників стоматологічного обладнання.

Читайте також:
Сергій Надал: Тернопіль готується до найскладнішого в історії незалежності опалювального сезону

Коментувати

Попередня стаття

На Гусятинщині “п’яного водія” замість огляду у лікарню завезли на військкомат

Наступна стаття

Кулі на день народження та річниці – тільки в «Аероманії»