Графік вимкнення електроенергії на Тернопільщині у період з 30 січня до 5 лютого

Із 30 січня по 5 лютого в області запроваджено стабілізаційний графік погодинних вимкнень електроенергії споживачам.

В даному графіку, як і в попередніх, передбачається черговість вимкнення 6 через 3 години або 3 через 6 годин, повідомляє ВАТ “Тернопільобленерго”.

Тобто, виходячи із погодинного навантаження на енергосистему, енергетики будуть корегувати це навантаження, вмикаючи або вимикаючи певну групу споживачів.

Енергетики наголошують, що групи споживачів залишаються незмінні, лише змінено період обмеження електропостачання.

В даному графіку, на відмінну від попередніх, виходячи із звернень споживачів, переставлено місцями зони «можливого вимкнення» та «вимкнення».

Тепер після періоду коли електроенергія є, йде період «вимкнення електроенергії» а далі період «можливого вимкнення».

В разі раціонального використання електричної енергії споживачами та дотримання Тернопільською областю доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання електричної енергії, енергетики намагатимуться відключати тільки основні черги.

Але, потрібно бути готовими і до застосування додаткових черг, при збільшення обсягу споживання електричної енергії або ж зменшенні дозволеної величини потужності на область.

Час вимкнення та відновлення електропостачання може відрізнятись від заявленого у ГПВ на 10-20 хвилин. Таке відхилення пов’язане із технологічним процесом перемикання між чергами.

Електроенергія може бути відсутня також з інших причин, зокрема через аварії або ремонтні роботи в електромережах.

Енергетики наголошують, що електроенергію потрібно використовувати розсудливо, не вмикати енергоємні прилади одночасно, а користуватись ними лише за потреби та максимально мінімізувати споживання електроенергії з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Важливо пам’ятати, що відразу після вимкнення електроенергії, потрібно відключити від мережі усі прилади, які споживають багато електроенергії і не поспішати вмикати всі електричні прилади у перші хвилини після ввімкнення електроенергії.

Читайте також:
Тернопільобленерго оштрафували на 85000 гривень за порушення графіків відключення світла

Коментувати

Попередня стаття

Нетверезий водій із Бучача приїхав до Монастириська і там попався поліції

Наступна стаття

На Тернопільщині затримали російського агента, який готував ракетний удар по електропідстанціях