У Тернополі військовослужбовці отримали нові квартири (ФОТО, ВІДЕО)

У Тернополі сьогодні, 18 грудня, військовослужбовцям Нацгвардії вручили ключі від нових квартир. Загалом подарунок на Миколая отримали 72 родини.

На врученні, окрім новоспечених власників з сім’ями, були керівники Нацгвардії, духовенство, керівники області.

«Україна робить все можливе, аби забезпечувати армію, – каже радник голови МВС Михайло Апостол. – Сьогодні вдалося видати бійцям 72 нові квартири. Цей маленький подарунок напередодні Миколая – лише незначна частина того, що насправді повинні отримувати захисники».

Як відомо, будинок зводили впродовж 3,5 років. За цей час вдалося не просто з нуля збудувати дев’ятиповерховий дім та провести комунікації, але й зробити ремонти. Все, що залишається військовим – купити меблі та переїхати до нового помешкання.

«Командування Національної гвардії України цілеспрямовано системно працює над розв’язанням проблем питань забезпечення особового складу житлом, – зазначає командувач НГУ, генерал-полковник Микола Балан. – Для військовослужбовця важливо мати свій тил. І це – не тільки міцна родина, але й затишний дім, у якому його чекають рідні».

Перед офіційним відкриттям будинок освятили священнослужителі.

Зауважу, у Тернополі черга сформувалася ще 1991-го року. Загалом власне помешкання хотіли отримати 25 захисників. Сьогодні ж для 15-ти з них мрія здійснилася. Інші військовослужбовці, які отримали власні помешкання, – проходять службу в Золочеві, Львові, Хмельницькому.

«У Тернополі ще 10 родин очікують на власне житло, – каже Микола Балан. – Свої «подарунки» вони отримають після підготовки необхідних документів. Коли саме це буде, сказати важко, але надіюсь, в найближчі пару років».

Одними зі щасливчиків стала сім’я Ігоря Щербаня.

«Ми чекали на квартиру ще з 2004 року. Сини були маленькі, зате були великі плани, амбіції, а головне – віра, – каже дружина Ігоря Світлана. – Взагалі я всім кажу: «вірте, бо саме по вірі вашій воздається»… Зараз ми вже замовили меблі, якщо дасть Бог, Новий рік відсвяткуємо в новій квартирі».

До слова, вартість квадратного метра житла разом з євроремонтом обійшлася державі у понад 10 тисяч гривень. Загалом квартири вручили в Тернополі, Києві та Дніпрі.

Христина СЛОТА, фото, відео авторки

Коментувати

Попередня стаття

Повернення тепла: якою буде погода на Тернопільщині у вихідні

Наступна стаття

Житель Тернопільщини влаштував бійку після ДТП, але уникнув покарання за п’яну їзду