Тернопіль у “червоній зоні”, але з понеділка працює у звичному режимі

Державною комісією техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесено Тернопіль до «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Це мало б означати заборону пасажирських перевезень, роботи закладів сфери культури, громадського харчування, ТРЦ, соціальних та реабілітаційних закладів тощо.

Підстави прийняття щодо Тернополя такого рішення не встановлені, оскільки показники рівня захворюваності на COVID-19 у нашому місті за останні дні пішли на спад і тримаються на тому ж низькому рівні, зазначають у прес-службі міської ради.

Зокрема, станом на 01 серпня:

  • середня кількість тестувань методом ПЛР становить 78,1 (показник має бути не менше 24);
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 11,1 (показник – 11);
  • показник динаміки зростання випадків інфікування – 12,5 (показник – 10).

Важливо наголосити, що «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюється у разі завантаженості більше як 75% ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим COVID-19. Наразі у Тернополі цей показник становить 46,89%, що вдвічі менше від нормативу.

“Тому, з метою забезпечення нормальної життєдіяльності міста та захищаючи права тернополян на працю та свободу пересування, міський голова Сергій Надал у понеділок, 3 серпня, скликає позачергову сесію міської ради, під час якої на розгляд депутатів буде винесене питання оцінки законності даної постанови щодо віднесення Тернополя до «червоної» зони”. – йдеться у повідомленні прес-служби міськради.

Наразі з понеділка, 3 серпня, підприємства, установи та організації Тернополя працюватимуть у звичному режимі, зазначають у мерії.

При цьому мешканців міста закликають дотримуватися санітарно-епідеміологічних умов, зокрема маскового режиму, проводити температурні скринінги працівників та відвідувачів, забезпечувати дезінфекцію приміщень тощо.

Нагадаємо, окрім Тернополя до “червоної зони” потрапили місто Луцьк та Кіцманський район Чернівецької області. До “помаранчевої зони” потрапили Бережанський район та місто Бучач Тернопільської області, а також адміністративно-територіальні одиниці іще 9 регіонів країни.

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі провели Парад випускників (ФОТО)

Наступна стаття

На Тернопільщині за минулу добу виявлено 27 нових випадків зараження коронавірусом