У Тернополі за п’яне ДТП водій скутера отримав 17000 гривень штрафу

ДТП у Тернополі

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія скутера, який в обласному центрі поблизу залізничного вокзалу скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Нагадаємо, автопригода за участі легкового автомобіля та двоколісного транспорту трапилася вранці 28 квітня у Тернополі на вулиці Б. Хмельницького.

Трохи нижче від залізничного вокзалу зіткнулися скутер “Хонда” та легковий автомобіль марки “Фольксваген”.

За інформацією патрульної поліції, аварію спричинив водій двоколісного транспорту, який перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем.

Результат огляду на стан сп’яніння – 2,76 проміле.

Відтак, на водія скутера склали два адмінпротоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій скутера свою провину визнав повністю та щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд 11 травня постановив визнати водія скутера винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортним засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору. Рішення суду уже набрало законної сили.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Заліщиках за їзду у стані наркотичного сп’яніння водій БМВ отримав 51000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Бережанах на автовокзалі затримали двох грабіжників (ФОТО)

Наступна стаття

ЖК Новопечерские Липки