Водій автобуса Тернопіль-Кальне отримав 17000 гривень карантинного штрафу

водій автобуса, поліція

Тернопільський міськрайонний суд за порушення вимог карантину призначив покарання для водія міжміського автобуса Тернопіль-Кальне.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції був зафіксований 15 травня близько 10.00 на першому кілометрі дороги Тернопіль-Львів-Рава-Руська.

Водій міжміського автобуса, який слідував за маршрутом Тернопіль-Кальне (с. Кальне Зборівської ОТГ – ред.), перевозив більшу кількість пасажирів, аніж передбачено сидячих місць у салоні, чим порушив постанову Кабміну про карантинні обмеження.

Поліцейські нарахували 45 пасажирів, тоді як сидячих місць у салоні автобуса – лише 20.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП.

Чоловік у судовому засіданні свою провину визнав, пояснив, що надмірна кількість пасажирів була обумовлена проханням людей похилого віку.

Детальніше суть прохання у судових матеріалах не вказується, але, ймовірно, водій взяв дачників, щоб відразу ж за Тернополем висадити їх на перших двох зупинках і далі слідувати по маршруту з відповідною до карантинних вимог кількістю пасажирів. Однак патрульні зупинили його уже при виїзді з обласного центру…

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд 4 червня постановив водія автобуса Тернопіль-Кальне визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 44-3 КУпАП та призначив йому штраф у розмірі 17000 гривень.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Читайте також:
Водій автобуса Бучач-Трибухівці виграв апеляцію і не буде платити 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Кровинка – Остальці

Наступна стаття

Жителя Тернопільщини за погану поведінку викрали односельчани і погрожували втопити (ФОТО)