Втекли до води: вчора у Тернополі зникли четверо дітей

Маріанна Рудніцька, поліція, новини Тернополя

Отримавши повідомлення про зникнення неповнолітніх, співробітники Тернопільського районного управління поліції впродовж двох годин встановили їх місцезнаходження.

Вчора, 24 червня, до співробітників поліції близько 13-ї години надійшло повідомлення від жительки Тернополя про те, що троє її дітей пішли з дому в невідомому напрямку. За словами жінки, вона відлучилася у справах, а коли повернулася – вхідні двері квартири були замкнуті, а її двоє доньок та син на телефонні дзвінки не відповідали.

На виклик виїхала мобільна група з протидії домашньому насильству, інформують сьогодні,25 червня, у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Поспілкувавшись із заявницею, поліцейські встановили, що разом з її дітьми з дому пішла сусідська дівчинка. Вік розшукуваних  – від 8-ми до 14-ти років. Отримавши детальний опис неповнолітніх, правоохоронці розпочали їх пошуки.

Того дня в складі мобільної групи чергували лейтенанти поліції Маріанна Рудніцька та  Володимир Кульчицький.

«Не гаючи часу, ми почали обстежувати навколишню територію: двори, дитячі майданчики, паркову зону. Мама дітей пригадала, що напередодні вони разом відпочивали на пляжі біля ставу, тож ми вирушили туди», – розповідає Маріанна Рудніцька.

Майже за дві години пошуків дітей знайшли. Вони купалися у ставку і навіть не підозрювали, що їх розшукують. Правоохоронці провели профілактичну бесіду з дітьми та їхніми батьками щодо недопущення подібних випадків.

«Ми часто отримуємо повідомлення про зникнення дітей. Це завжди надзвичайна подія і тут на рахунку кожна не те що хвилина – секунда!», –  відзначає лейтенант поліції Маріанна Рудніцька.

Поліцейські закликають батьків посилити контроль за дітьми, які залишаються вдома самі: частіше телефонувати їм, цікавитися їх дозвіллям, якщо є можливість –  попросіть сусідів та  родичів наглядати за ними.

Читайте також:
Дівчина з Гусятина врятувала чоловіка, який травмувався під час стрибків у воду

Коментувати

Попередня стаття

У Чехії пронісся потужний торнадо. Загинули щонайменше п’ятеро людей (ВІДЕО)

Наступна стаття

Визначено переможця тендеру на ремонт дороги Винятинці-Дунів-Зозулинці