У Тернополі за 200 тисяч гривень відремонтують подвір’я школи №23

Тернопіль, школа №23

Тендер на поточний ремонт асфальтобетонного покриття оголосила 2 вересня Тернопільська ЗОШ №23, яка розташована у житловому масиві “Канада”.

Очікувана вартість ремонту шкільного подвір’я – 200 000 гривень.  Для закладу – це уже четверта спроба знайти виконавця робіт за літо-осінь 2021.

Цю закупівлю школа оголошувала двічі, але обидва рази торги були відмінені через подачу на них менше двох пропозицій. Зокрема, тендер оголошували 24 червня та 13 липня. І так як торги зірвались через відсутність достатньої кількості учасників (має бути не менше двох – ред.), навчальний заклад вирішив закупити послугу за переговорною процедурою.

Зокрема, 5 серпня оприлюднив намір заключити угоду  із ТОВ “Тернопільбуд”, обгрунтувавши ситуацію п.1 ч.2 ст.40  Закону “Про публічні закупівлі”.

Утім єдиний учасник другого тендеру, підприємець ФОП Кейзер Микола Миколайович, поскаржився на такі дії. Мовляв, він сам подавався на закупівлю, оголошену в липні, і був єдиним учасником. І не надавши йому можливості  прийняти участь у переговорній процедурі закупівель та подати свою цінову пропозицію, замовник спаплюжив принципи публічних закупівель, а також безпосередньо його права та інтереси скаржника у сфері публічних закупівель.

Надалі замовник скаргу задовольнив та відмінив переговорну процедуру з “Тернопільбудом”, про що і повідомив 2 вересня. Того ж дня оприлюднив інформацію про відміну та про оголошення чергової закупівлі послуг з ремонту асфальтобетонного покриття. Строк надання послуг, поставки товару – до кінця 2021 року.

Цікаво, що під час першого тендеру кінцевим терміном виконання робіт було 31 серпня 2021 року. Планували, що відремонтувати шкільне подвір’я вдасться до початку навчального року поки діти перебувають на канікулах. Втім, здійснити задумане у літній період не вдалося і тепер очікується, що заміну асфальту на шкільному подвір’ї вдасться провести до 31 грудня.

Олена РОМАНЮК

Тернопіль, 23-тя школа

Читайте також:
“Авакс-проф” виграв тендер на ремонт дороги Андрушівка – Стіжок

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 3 вересня

Наступна стаття

19-річний тернополянин “кинув” друзів на 250000 гривень – оформив на них кредити