У Тернополі водій після скоєння ДТП випив пляшку пива і отримав 34000 гривень штрафу

гроші, гривні

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкоголь після скоєння ДТП.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 16 липня цього року – близько 18.45 у Тернополі на вулиці Бродівська водій мікроавтобуса “Мерседес Бенц” вчинив дорожньо-транспортну пригоду.

Після аварії вживав алкогольні напої, а саме пиво “Рогань”.

Опісля цього проводився огляд на стан сп’яніння. Результат – 0,55 проміле.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після скоєння ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

Нагадаємо, вживання алкоголю після ДТП чи після зупинки поліцейськими карається вдвічі більшим штрафом, ніж просто керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Водій у судове засідання не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Клопотань про відкладення розгляду справи не подавав.

Тому суд розглянув матеріали без присутності водія у судовому засіданні і постановив водія мікроавтобуса “Мерседес-Бенц” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 4 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
На Борщівщині п’яний водій скоїв ДТП і отримав за це 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

В аварії на трасі Тернопіль – Бережани загинув велосипедист (ФОТО)

Наступна стаття

2,17 проміле: у Бережанах п’яний водій щиро зізнався де пив, скільки і з ким