У молодіжній столиці України 40% безробітних – це люди віком до 35 років

Тернопіль, молодіжна столиця

41,4% безробітних Тернопільської міської територіальної громади – це молоді люди віком до 35 років.

Впродовж серпня 2021 року в Тернопільський міськрайонний центр зайнятості в пошуках роботи звернулися 299 осіб, що проживають на території міської територіальної громади.

Чисельність незайнятого населення, що перебували на обліку протягом січня-серпня 2021 року у міськрайонному центрі зайнятості, з урахуванням зареєстрованих на початок року, склала 6861 особи, що на 890 осіб менше ніж за аналогічний період 2020 року, з них статус безробітного мали 4792 особи.

З початку року за сприянням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості на вільні та новостворені робочі місця працевлаштовані 1072 незайнятих громадян.

Станом на 1 вересня 2021 року на обліку в центрі зайнятості налічувалось 3119 незайнятих громадян, що проживають на території Тернопільської МТГ, з них статус безробітного мають 1513 осіб, що на 1353 особи менше, ніж на відповідну дату минулого року. Жінки складають 70,0 % від загальної чисельності безробітних. Відсоток молоді до 35 років серед безробітних – 41,4 %.

Нагадаємо, минулого року Тернопіль отримав титул “Молодіжна столиця України”. Таким званням Кабінет Міністрів відзначає найкраще місто для проживання та розвитку молоді. Щоправда, статистика центру зайнятості щодо кількості безробітних свідчить, що Тернопіль не такий вже і комфортний для розвитку молоді.

Читайте також:
Робота у Тернополі: 10 вакансій із найбільшою зарплатою

Коментувати

Попередня стаття

Переганяв худобу і впав у річку: у Козівській ОТГ загинув 44-річний чоловік

Наступна стаття

Робота у Борщеві: свіжі вакансії за вересень