2,42 проміле: за повторну п’яну їзду водій у Тернополі отримав 34000 гривень штрафу

керування у нетверезому стані, штрафи

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів судової справи, факт порушення було зафіксовано патрульними 30 серпня цього року у Тернополі – близько 21.00 на проспекті Злуки поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру. Результат – 2,42 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні кермувальник свою провину визнав та щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив визнати водія ВАЗу винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Санкція даної статті зараз передбачає також додаткове покарання у вигляді можливого оплатного вилучення автомобіля, однак її не застосовували, оскільки у власності зазначеного порушника немає жодного транспортного засобу.

27 вересня минув термін апеляційного оскарження і рішення суду набрало законної сили.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Тернополі азербайджанець збив двох пішоходів і втік з місця аварії

Коментувати

Попередня стаття

Жителя Бережан судитимуть за домашнє насильство щодо своєї матері

Наступна стаття

У тернопільській “Ниві” призначили нового головного тренера