У Тернополі біля залізничного вокзалу п’яний водій скоїв ДТП (ФОТО)

ДТП Тернопіль

Дорожньо-транспортна пригода за участі нетверезого водія трапилася сьогодні, 23 жовтня, у Тернополі.

Близько третьої години ночі на Привокзальному майдані 24-річний водій, керуючи автомобілем Fiat, виїжджав від залізничного вокзалу зустрічною смугою для руху транспорту, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з автомобілем Hyundai.

Про це інформують у прес-службі патрульної поліції Тернопільської області.

Правоохоронці прибули за вказаною адресою та під час спілкування з водієм автомобіля Fiat, виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Інспектори запропонували громадянинові пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту Драгер, на що останній відмовився. В ході з’ясування всіх обставин події, охоронці порядку встановили, що кермувальник автомобіля Fiat вже не вперше сів за кермо напідпитку та за рішенням суду його вже позбавлено права керувати транспортним засобом.

Патрульні склали на порушника протоколи за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) КУпАП, за ч. 2 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП та винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права) КУпАП.
Рішення по даній справі прийматиме суд. Порушникові загрожує штраф у розмірі 34 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Загалом, як інформують патрульні, тільки за минулу нічну зміну було виявлено 6 нетверезих водіїв.

Водночас поліцейські нагадують про відповідальність, яка передбачена за нетверезе водіння:

за ч. 1 ст. 130 (керування тарнспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;

за ч. 2 ст. 130 (повторне впродовж року нетверезе водіння) — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;

за ч. 3 ст. 130 (третє впродовж року нетверезе водіння) — штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;

за ч. 4 ст. 130 (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння) — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Читайте також:
На Збаражчині не змогли покарати п’яного водія, який після ДТП наробив галасу на все село

Коментувати

Попередня стаття

СБУ провела навчання на базі об’єктів мережі водопостачання у Тернополі

Наступна стаття

Поліцейські спіймали п’яного жителя Козови, який перевозив наркотики