У Тернополі водій показав патрульним підроблене посвідчення і отримав три місяці арешту

патрульна поліція

Три місяці арешту присудили у Тернополі чоловікові за використання підробленого посвідчення водія.

Як виявилось, він на рік був позбавлений права керування через п’яну їзду і його реальне посвідчення зберігалось у Тернопільському сервісному центрі.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 15 листопада 2021 р. Як вбачається із обвинувального акту, 12 квітня 2021 року поліція на вул. Шептицького у Тернополі зупинила водія «Тоуоtа Prius» за порушення вимог карантинних обмежень.

Під час складання протоколу водій пред’явив  підроблене посвідчення водія, видане нібито у 2015 році на його ім’я. Також у ході досудового розслідування поліція встановила, що реальне посвідчення водія фігуранта зберігається в Тернопільському сервісному центрі №6141 РСЦ ГСЦ МВС в Тернопільській області, оскільки він позбавлений права керування постановою суду від 19 жовтня 2020 до 19 жовтня 2021.

У суді обвинувачений вину визнав, щиро розкаявся. Суд, зважаючи на визнання вини та позицію інших учасників справи, не став досліджувати докази. Він прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав винним у вчиненні злочину за ч.4 ст. 359 КК, тобто використання завідомо підробленого документа та присудив 3 місяці арешту.

Наразі вирок законної сили не набрав. Подати на нього апеляцію можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
П’яному водієві мотоблоку пощастило: патрульні прислали у суд не те відео

Коментувати

Попередня стаття

Міфи про ігрові автомати

Наступна стаття

0,27 проміле: у Підволочиську трішки нетверезий водій отримав 34000 грн штрафу