У Тернополі водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

керування у нетверезому стані, штрафи

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який втретє впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення патрульні поліцейські зафіксували 11 жовтня у Тернополі. Близько третьої години ночі на проспекті Злуки неподалік “Універсаму” правоохоронці зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 1,94 проміле, що майже у 10 разів вище допустимої норми.

Водій із вказаним результатом погодився та не виявив бажання проїхати для повторного огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав та підтвердив обставини, викладені у протоколі.

Отож, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція даної статті також передбачає покарання у вигляді конфіскації авто, однак у власності порушника немає жодного транспортного засобу. Відтак, суд не зміг застосувати це додаткове покарання.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова судді набрала законної сили.

Слід зауважити, що вказаний порушник раніше уже притягувався і до кримінальної відповідальності – у 2013 році разом зі спільником викрав з торгового намету три бочки пива вартістю по 600 грн кожна, за що згодом отримав умовний термін.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
0,27 проміле: у Підволочиську трішки нетверезий водій отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині за 1,6 млрд грн відремонтують дорогу Татарів – Кам’янець-Подільський

Наступна стаття

Житель Теребовлянщини вдарив поліцейського кулаком в обличчя і тепер 2 місяці сидітиме у СІЗО