0,23 проміле: у Тернополі майже тверезий водій отримав 17000 грн штрафу

драгер, алкотестер

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 13 вересня 2021 року поблизу села Шляхтинці Тернопільського району. На трасі Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече поліцейські зупинили водія автомобіля “Mercedes-Benz С240”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування поліцейські запідозрили, що водій може бути нетверезим і запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння.

Кермувальник погодився продувати драгер на місці зупинки. Алкотестер показав результат 0,52 проміле, що на 0,32 проміле вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом не погодився і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. Результат огляду у лікаря-нарколога – 0,23 проміле, що на 0,03 проміле вище допустимої норми.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу за його відсутності.

Дослідивши матеріали, в тому числі й відеозапис з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz С240” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і 6 січня постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
4,38 проміле: у Підволочиську не змогли покарати дуже п’яну водійку, яка скоїла ДТП

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині рейсовий автобус злетів у кювет

Наступна стаття

Біля Кременця зіткнулися “Мерседес” і молоковоз: один водій травмований, а другий – втік