Сергій Надал: Тернопіль готовий гарантувати армії міцний тил

Москва зробила черговий крок до розв’язання повномасштабної війни з Україною.

Державна дума Росії вимагає у Путіна визнати окуповані території українського Донбасу. Це означає, що Росія де-юре і де-факто оголошує себе учасником війни проти України. А всім українцям треба об’єднатися та бути готовими дати відсіч агресору кожен на своєму місті. Про це заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Путін офіційно приміряє на себе «корону» Сталіна

Мер Тернополя закликав Міністерство закордонних справ України ініціювати на міжнародній арені встановлення нових санкцій проти Російської Федерація, котра фактично визнала себе прямим учасником війни з Україною, відповідальна за окупацію українських територій

«Путін офіційно «приміряє» на себе «корону» Сталіна. Тому Україна має терміново ініціювати позачергове запровадження нових санкцій і визнання Росії агресором на рівні міжнародної спільноти. Тепер зняті усі маски. Путін поводиться так само, як робив Сталін, коли починав війну з Фінляндією, як робив Гітлер, коли анексував Судети. Щоб вберегти Європу від великої війни потрібно нові жорсткі санкції, які позбавлять Росію можливості розвивати воєнний потенціал. Лише так можна стримати агресора», – заявив Сергій Надал.

Бути пильними та відповідальними

Міський голова Тернополя також наголосив, що місцева влада готується до будь-яких сценаріїв та надає усю необхідну допомогу військовим, поліції, представникам спецслужб.

«Розвідка країн-членів НАТО повідомила, що на території України збільшилася кількість російських бойовиків, які підпорядковані російським спецслужбам. Це означає, що диверсії бойовиків можуть статися у будь-якому місті України. Тому закликаю тернополян бути пильними та відповідальними. Повідомляти про виявлення підозрілих предметів за номером 102. Інформувати поліцію про підозрілих осіб, які орендують житло чи склади», – зазначив мер Тернополя.

Єдність – головна зброя проти ворога

Мер Тернополя закликав тернополян зберігати спокій, бо це головна зброя проти ворога.

«Хочу всіх запевнити — Тернопіль готовий до надзвичайних ситуацій. Усі силові підрозділи працюють у штатному режимі. У випадку надзвичайної ситуації, вони готові оперативно реагувати, та проводять необхідну підготовку. Триває формування підрозділів територіальної оборони. Поліція посилює контроль найбільш важливих об’єктів. У разі необхідності місто готове забезпечити фінансування територіальної оборони чи інших правоохоронних органів. Пам’ятаймо, зараз найбільша допомога для наших військових та правоохоронців – це збереження спокою та порядку. Бо саме наша єдність, злагодженість дій – головна зброя проти ворога», – наголосив Сергій Надал.

Читайте також:
Сергій Надал оприлюднив інформацію про заходи, які посилять безпеку тернополян

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 18 лютого

Наступна стаття

Жителя Скалатської громади судитимуть за серію крадіжок