У Тернополі п’яний водій наїздив на 54000 гривень штрафу

авто евакуатор

Водієві, який повторно впродовж року сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння, загрожує два штрафи на загальну суму понад 50000 гривень.

Сьогодні, 23 червня, близько 1-ї години ночі, патрулюючи у Тернополі на вулиці Лесі Українки, інспектори помітили автомобіль Skoda, водій якого перебував на вулиці в період дії комендантської години.

Охоронці порядку зупинили автівку та, під час спілкування з водієм, виявили у чоловіка явні ознаки алкогольного сп’яніння. Патрульні запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу чи у найближчому медичному закладі, на що останній погодився. Огляд проводився у медичному закладі, прилад зафіксував 1.30 проміле алкоголю в крові водія, що суттєво перевищує допустиму законом норму, інформують у прес-службі патрульної поліції Тернопільської області.

Окрім того, інспектори встановили, що чоловік вже не вперше протягом року сідає за кермо напідпитку та позбавлений права керувати транспортним засобом за рішенням суду.

Поліцейські склали на водія протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (вдруге протягом року керування транспортним засобом в стані сп’яніння), винесли постанову за ч. 4 ст. 126 КупАП (керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права) та направили автомобіль на арештмайданчик, з подальшим його вилученням на потреби оборони.

За порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП водієві загрожує штраф у розмірі 34000 гривень. Рішення по цій справі на основі матеріалів поліції прийматиме суд.

А за порушення ч. 4 ст. 126 КУпАП зараз передбачений штраф у розмірі 20400. Постанова про накладення штрафу за цією статтею виноситься поліцейським на місці події.

Нагадаємо, минулої суботи на Кременеччині внаслідок ДТП загинула 71-річна жінка. 

Коментувати

Попередня стаття

Туристичні рюкзаки під будь-які потреби

Наступна стаття

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 24 червня