У Тернополі валютниця заробила два штрафи на суму понад 20000 гривень

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для жінки, яка здійснювала незаконний обмін валют.

Як вбачається із матеріалів справи, перший факт порушення було зафіксовано 24 березня цього року у Тернополі. В обідню пору на центральному ринку жінка здійснила незаконний обмін валют, а саме продала 100 польських злотих за 760 гривень.

Працівники поліції склали на тернополянку адміністративний протокол за ст. 162 КУпАП (порушення правил про валютні операції).

Санкція статті передбачає попередження або накладення штрафу у розмірі від 8500 до 17000 гривень.

При цьому у тернополянки вилучили готівкові кошти у сумі 305 євро та 9037 гривень.

У судовому засіданні жінка свою провину визнала у повному обсязі та розкаялася у вчиненому.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд 4 квітня постановив жінку визнати винною у вчиненні інкримінованого порушення і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 8500 гривень.

Окрім того суд постановив 760 гривень, які були виручені від продажу злотих, конфіскувати в дохід держави. А 305 злотих і 9037 – повернути порушниці.

Але незабаром ця ж жінка знову попалася на порушенні. 14 квітня в приміщенні одного з магазинів, розташованих в районі центрального ринку, вона здійснила незаконний обмін валют, а саме придбала у громадянки 100 польських злотих.

На валютницю знову склали протокол за ст. 162 КУпАП. У суді вона знову визнала свою провину та за повторне порушення отримала штраф у розмірі 11900 гривень.

Обидві постанови суду набрали законної сили. Таким чином жінка отримала два штрафи на загальну суму 20400 гривень.

Слід зауважити, що валютниця, яку оштрафували, два роки тому стала жертвою пограбування. Біля власного помешкання на неї напали троє кавказців – вони побили жінку і відібрали у неї 10000 доларів.

Грабіжників уже розшукали, затримали і посадили. Спочатку трьом зловмисникам дали 11, 10 і 9 років тюрми, але потім апеляційний суд зменшив їм покарання до 9 років для організатора банди і 8 – для інших двох учасників.

Коментувати

Попередня стаття

Підволочиська громада отримала допомогу від польської гміни

Наступна стаття

Сергій Надал: У кожному українському місті має бути Пантеон Героїв минулого та сучасності