Поблизу Тернополя п’яний водій скутера не зумів втекти від поліції

скутер

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 3 січня цього року у селі Грабовець Великогаївської територіальної громади.

У центрі населеного пункту працівники поліції подали сигнал про зупинку водієві скутера “Хонда Діо”, оскільки той порушував правила дорожнього руху.

Кермувальник двоколісного транспортного засобу не виконав вимогу поліцейських і почав втікати, однак згодом був зупинений шляхом переслідування.

Під час спілкування у водія були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 1,23 проміле, що в шість разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій скутера не з’явився. Причини неявки не повідомив, тож справу з другої спроби розглянули без його присутності.

Тернопільський міськрайонний суд постановив закрити справу за ст. 122-2 КУпАП у зв’язку із закінченням тримісячного терміну притягнення до відповідальності.

І водночас суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Рівненщині у результаті зіткнення двох вантажівок загинув водій із Тернопільщини (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Теребовлі горів житловий будинок. Чоловік отримав сильні опіки

Наступна стаття

На Кременеччині внаслідок перекидання трактора загинув чоловік