У Тернополі валютник та його клієнт отримали по 8500 гривень штрафу

вул. Живова, Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для обох осіб, які на ринку здійснювали купівлю-продаж валюти.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано працівниками поліції 6 квітня цього року у місті Тернополі. В обідню пору, близько 13.50, за адресою вул. Живова, 9 (це виїзд з автовокзалу, що межує з початком центрального ринку) чоловік продав незнайомій жінці 100 євро по курсу 32 гривні за 1 євро і отримав за це 3200 гривень, пише Тернополіс.

Працівники поліції затримали обох учасників незаконного обміну і на обох учасників склали адміністративні протоколи за ст. 162 КУпАП (порушення правил про валютні операції).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді попередження або у вигляді штрафу у розмірі від 8500 до 17000 гривень.

Окрім того в учасників незаконного обміну вилучили 100 євро і 3200 гривень.

У Тернопільському міськрайонному суді розглянули обидві справи і в обох випадках суд постановив учасників обміну визнати винними у вчиненні порушення, передбаченого ст. 162 КУпАП, і призначив їм покарання у вигляді штрафу у розмірі 8500 гривень.

Окрім того у валютника конфісковано 3200 гривень, а у його клієнтки – 100 євро.

Строки апеляційного оскарження уже минули і обидві постанови набрали законної сили.

Слід зауважити, що з початком війни поліцейські активніше присікають порушення, які роками усі бачать і до яких уже звикли. Йдеться саме про незаконний обмін валют, який найчастіше практикується поблизу ринків.

У Тернополі тепер за такі порушення суди дають штрафи у розмірі від 8500 гривень і більше. Причому ці штрафи отримують навіть валютники зі стажем, які працювали у цій сфері роками і у яких в мирний час було “усьо схвачено і прихвачено”.

У районах області для валютників та їхніх клієнтів наразі трохи краща ситуація – там обороти грошей значно менші і судді це розуміють та поки що обмежуються покараннями у вигляді попереджень.

Читайте також:
У Тернополі валютниця заробила два штрафи на суму понад 20000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Наступна зима буде найскладнішою за всі роки незалежності України

Наступна стаття

У Борщеві біженець із Запоріжжя спав у машині і отримав протокол за п’яну їзду