Стихія на Тернопіллі: яка зараз ситуація у Монастириському, Заліщицькому та Бучацькому районах (ФОТО)

Три райони Тернопільської області перебувають під загрозою підтоплень. В зону ризику потрапили Монастирищина, Заліщицький реґіон та Бучаччина.

За словами Володимира Дудина, начальника Монастириського відділення поліції, на території села Устя-Зелене знаходиться дві дамби, які стримують річки Горожанку та Дністер.

24 червня, в результаті повені, дамба зі сторони Дністра не витримала потоку  води та прорвалася. Як результат – підтоплені поля, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Через підняття рівня води у Дністрі затопило шість житлових будинків, господарських приміщень та 13 гектарів полів у селі Вістря. В селищі Коропець від стихії постраждало 34 будівлі.

Боротися із стихією допомагають Монастириським поліцейським і правоохоронці Бучаччини та Теребовлянщини. Вони разом з рятувальниками допомагали евакуйовувати старших людей, а також родини тих, хто найбільше постраждав від паводку.

люди виносять зі своїх домівок найцінніші речі

Люди, як правило, переселялися до родичів та друзів, хоча на території району виділили приміщення для відселення.

В ніч з 24 на 25 червня вода підтопила частково і село Устечко в Заліщицькому районі, яке межує з Франківщиною.

працівники поліції допомагають селянам рятувати майно

Частково уже затопленні городи, але ще 30 сантиметрів – і кількість підтоплених полів, що знаходяться в низині, може зрости. При погіршенні погоди рятувальники очікують підняття рівня води до одного метра.

Правоохоронці спільно з працівниками ДСНС та органами місцевого самоврядування проводять профілактичну роботу з населенням: інформують про стан підтоплення, охороняють громадський порядок, забезпечують безпеку на дорогах.

підтоплено десятки житлових будинків

На щастя не дійшла вода до помешкань жителів Бучаччини, хоча рівень води там піднявся в річці до двох метрів. Постраждали від повені лише городи.

Оцінюватимуть збитки людей спеціально створені комісії. Вони приступлять до роботи лише після того, як відійде вода і припиняться дощі.

сільська дорога перетворилася на річку

 

У Бучацькому районі вода, на щастя, поки не дійшла до помешкань

Коментувати

Попередня стаття

У Заліщицькому районі 18-річний “помічник” вкрав у пенсіонерки останні заощадження

Наступна стаття

На об’їзній Тернополя смертельна аварія – поблизу Глибочка перекинулася фура (ФОТО)