Відра посеред класів та ріки зі стелі: на Збаражчині після ремонту почало затоплювати дитсадок (ФОТО, ВІДЕО)

Обвалена стеля, затоплена підлога, відра та постійні звуки крапель, що падають. Ні, це не опис фільму жахів, а реальна ситуація в Збаразькому комунальному яслах-саді №1 «Калинонька». А почалося все після заміни даху.

Звернути увагу на проблему намагалися як батьки, так і працівники закладу. Коментар від посадовців вдалося отримати лише після розголосу в ЗМІ.

«Ситуація погіршилася раптово, одразу після заміни даху, – пише Іра Нікітюк. – Фірма-підрядник проводила ремонтні роботи. Відповідальними за проведення ще тоді було Управління освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, кошти виділялися також ними, а це – понад 170 тисяч гривень! Роботу перевіряв та приймав теж цей відділ. Зараз ситуація жахлива. Після рясних дощів уся вода протікає у класи. В деяких кімнатах відра й тазики стоять буквально між дитячими ліжечками».

Як повідомляють вихователі, за понад тиждень таких «покращень» діти вже навіть придумали собі нову гру.

«Коли малеча приходить зранку в садочок та бачить відра й тазики з водою, то починає придумувати різні історії», – каже Оксана Кретініна.

Через небезпеку батьки не хочуть пускати до закладу дітей.

«Ми боїмося, – каже мама одного з вихованців Ольга Кульбіцька. – Річ не лише в можливому обвалі стелі. Вода стікає по стінах, якщо попаде на проводку й щось закоротить, трапиться пожежа. А найгірше те, що погіршилася ситуація після проведення ремонту».

Результати останнього журналістам показав місцевий завгосп.

«Дах полатали, проте водовідвід облаштували неправильно. Як самі бачите, замість даху ми тепер маємо озера та ріки. Як такі роботи прийняли у відділі освіти – дивно».

І батьки і вихователі надсилали до Управління освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації чотири звернення, проте досі всі листи залишалися без відповіді. Журналістам Марія Славута, керівниця відділу з питань освіти та сім’ї Збаразької РДА, пояснила, що наразі коштів немає, тому ситуація деякий час буде незмінною.

До слова, зв’язатися з фірмою-підрядником теж не вдалося.

Наразі проблема залишається невирішеною. Аби нагально перекрити дах та ліквідувати наслідки підтоплень слід надіятися або на батьків, або на небайдужих меценатів.

Христина СЛОТА, фото з соцмереж, відео ТСН

Коментувати

Попередня стаття

Українців на виборах спробують обдурити

Наступна стаття

Рекорд у Бережанах: за посаду мера змагатимуться 22 кандидатів