На Теребовлянщині освятили новозбудований храм (ФОТО)

Струсів, храм УГКЦ

У селі Струсів, що на Теребовлянщині, освятили новозбудований храм блаженних священномучеників УГКЦ Миколи Кондрата та Миколи Цегельського.

Про це інформує прес-служба Тернопільсько-Зборівської Архієпархії УГКЦ.

У неділю, 4 липня, у селі Струсів архиєпикоп і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк здійснив Чин освячення храму блаженних священномучеників УГКЦ Миколи Кондрата та Миколи Цегельського, останній – уродженець села.

Проектантом унікальної за задумом каплиці став Сергій Піньковський, також уродженець села. Храмом опікуватимуться отці-василіяни, а уряд настоятеля виконуватиме о. Теодор Нагорняк, ігумен Бучацького монастиря Воздвиження Чесного Хреста Господнього і ліцею св. Йосафата.

Архиєписком Василій цього дня освятив новий престіл для храму, а, відтак, з участю декана Микулинецького Євгена Влоха, радника протоігумена провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йосифа Кралька (він же ігумен Дрогобицького монастиря) та сотрудника храму св. Василія Великого м. Тернополя о. Олега Ворони, уродженця цього села, відслужив Божественну Літургію. У проповіді кир Василій говорив про життєвий і мученицький шлях отців Миколи Кондрата та Миколи Цегельського.

Опісля відбулося освячення води, а брати-семінаристи представили духовний концерт.

Високопреосвященний Василій висловив слова вдячності та вручив грамоти жертводавцям, які найбільше спричинився до побудови храму. Цікаво, що у молитві взяла участь Марта Цегельська (Лендюк), дочка священномученика Миколи Цегельського, яка поділилася з присутніми свідченням про приклад молитви і посвяти свого батька.

Струсів, Василій Семенюк

Струсів, тернопільські новини

храм блаженних священномучеників УГКЦ Миколи Кондрата та Миколи Цегельського

Струсів, Василій Семенюк

Струсів, освячення храму

Читайте також:
Пройшли 40 км за день: козівчани здійснили пішу прощу до Зарваниці (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Тернополі: 10 вакансій із найбільшою зарплатою

Наступна стаття

У Кременці водій на “євробляхах” отримав штрафів на 25500 гривень