Подвійне нещастя: п’яного водія зупинили патрульні, а злодій тим часом викрав з салону авто 300 доларів

поліцейське авто

На Борщівщині поки поліція складала протокол на водія за п’яну їзду, з його авто хтось поцупив гаманець з доларами та гривнями. Злодія знайшли.

Пригода завершилась штрафом за п’яну їзду для водія та умовним покаранням за крадіжку для злодія.

Пригода трапилась 21 лютого 2021 року у смт Мельниця-Подільська Чортківського району. Як випливає із вироку Борщівського райсуду від 14 вересня 2021, 21 лютого о 23.30 на вул. Вільховецька чоловік відчинив водійські двері у «Фольксваген Пассат Б6», проник у салон та забрав із підлокітника 310 доларів та 830 грн.

У суді обвинувачений вину визнав. Розповів, що того вечора потерпілого зупинив патруль поліції. Присутні на місці події – стояли неподалік автомобіля і його дії залишились для них непоміченими. Розповів, що двері не були зачиненими на ключ і він їх відчинив спершу у пошуку цигарок, а потім, коли переконався, що ніхто не дивиться, відчинив знову і забрав гаманець з підлокітника.

Потім пішов з місця події та витратив частину вкрадених грошей на власні потреби. Також обвинувачений розповів, що 200 доларів та 2500 грн., які залишились від обміну 100 доларів, добровільно видав працівникам поліції і на цей час відшкодував потерпілому  завдані збитки.

Суд, враховуючи повне визнання вини та відсутність заперечення від інших учасників справи, визнав недоцільним дослідження доказів. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.3 ст. 185 КК “Крадіжка” та присудив три роки тюрми.

Однак на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку.  На руку обвинуваченому зіграло те, що до кримінальної відповідальності раніше не притягувався, позитивно характеризується за місцем проживання, на обліку у нарколога, психіатра не перебуває та ін.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Натомість постанова, якою потерпілого від крадіжки і фігуранта справи про п’яну їзду визнали винуватим і оштрафували, набрала законної сили ще у березні 2021. Як пише у ній, вночі  21 лютого по вул.С.Стрільців у Мельниці-Подільській водій керував автомобілем «Фольксваген Пассат Б6» з ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився що на місці, що у лікарні.

У суді вину  спершу не визнавав. Стверджував, що за кермом, був друг, який втік. Але вказати його дані відмовився. Також розповів, що тоді, коли підійшла поліція, він сидів на лавці та пив горілку з пивом. І, оскільки авто належить йому, то й пройти огляд поліція запропонувала йому. Але після відтворення відеозапису події, доданого до протоколу, вину у вчиненому визнав, у скоєному розкаявся.

На відео було зафіксовано, що причиною зупинки стало порушення правил дорожнього руху, після якої водій намагався втекти. Причому, зі поліцією поводився зухвало та відкрито заявляв, що вживав спиртне. Як результат – суд визнав його винуватим у вчиненні порушення за ч.1 ст. 130 КУпАП, дав 10 тис. 200 грн штрафу та позбавив на рік права керування. Апеляції не було.

Світлана ГРИВАС

Читайте також:
Житель Теребовлянщини, який хуліганові підпалив мотоцикл, отримав умовний термін

Коментувати

Попередня стаття

На Бучаччині пасажир давав патрульним 200 доларів хабаря – хотів “відкупити” п’яного друга

Наступна стаття

2:0 – “Нива” програла і підняла “Прикарпаття” відразу на 6 позицій у турнірній таблиці