Вандалізм на стадіоні у Боричівці: суд призначив покарання для одного із хуліганів

Теребовлянський районний суд призначив покарання для матері, син якої поламав пластикові крісла на новозбудованому стадіоні.

Нагадаємо, цього року у рамках програми президента “Велике будівництво” у селі Боричівка, що поблизу Теребовлі, збудували новий стадіон вартістю близько 20 мільйонів гривень.

Урочисте відкриття спортивного комплексу відбулося наприкінці вересня, а вже на початку жовтня невідомі “погостювали” на новому стадіоні, поламавши пластикові крісла. Згодом з’ясувалося, що порушення вчинили кілька підлітків.

Інформація про даний випадок викликала значний резонанс. У соцмережах і теребовлянські, і не теребовлянські політики та активісти багато моралізували в стилі “ну ось, збудуй щось для наших людей, а вони невдячні…”

Наразі до суду потрапила справа щодо матері лише одного із підлітків.  І ось фінал цієї історії…

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 жовтня цього року у селі Боричівка.

Неповнолітній на стадіоні розпивав алкогольні напої, після чого поламав пластикові крісла. Дії юнака розцінили як дрібне хуліганство, але оскільки він неповнолітній, то до відповідальності вирішили притягнути його матір.

На жінку за ухиляння обов’язків з виховання дитини склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 184 КУпАП (відповідальність батьків, або осіб, що їх замінюють, за вчинення адміністративних порушень неповнолітніми віком від 14 до 16 років).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від 850 до 1700 гривень.

У судовому засіданні жінка свою провину визнала в повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд 22 листопада постановив матір підлітка визнати винною у вчиненні зазначеного порушення і у зв’язку з малозначимістю вчиненого вирішив звільнити її від відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 2 грудня постанова судді набрала законної сили.

Олена РОМАНЮК

Боричівка

Читайте також:
У Збаражі п’яний юнак розбив парковий світильник. Що йому за це було?

Коментувати

Попередня стаття

2,7 проміле: у Збаражі за п’яну їзду не змогли покарати водія вантажівки

Наступна стаття

У Монастириськах п’яний водій через заборонений обгін попався поліцейським