У Тернополі за порушення карантину на директора ресторану “На небі” склали 5 протоколів

Працівники поліції за порушення карантину вихідного дня склали 5 адміністративних протоколів на уродженця села Сатанівка Хмельницької області, який працює на посаді керуючого двох відомих тернопільських ресторанів “На небі” та “Янг”.

Як вбачається із матеріалів судової справи, перший протокол поліцейські склали на керівника ресторану “На небі” 14 листопада 2020 року за те, що допустив приймання відвідувачів у вказаному закладі.

Ігнорували карантин вихідного дня

Наступного дня, 15 листопада 2020 року, працівники поліції склали іще один адміністративний протокол на ту ж особу за те, що допустив приймання відвідувачів у ресторані “Янг”.

Керівником ресторанів “На небі” і “Янг” є одна і та ж особа. Втім, лише двома протоколами не обійшлося.

Через тиждень працівники поліції склали третій протокол на ресторатора – за те, що 21 і 22 листопада допустив приймання відвідувачів у “На небі”.

А також відразу навздогін четвертий протокол – за те, що 21 і 22 листопада допустив приймання відвідувачів у ресторані “Янг”.

І на завершення п’ятий протокол – за те, що у суботу 28 листопада допустив приймання відвідувачів у ресторані “Янг”.

Усі ці адмінматеріали направили на розгляд до Тернопільського міськрайонного суду.

Згідно чинного законодавства, якщо на розгляді суду перебуває кілька адміністративних справ щодо однієї особи, то ці справи об’єднують в одну і покарання призначається за найбільш значиме із числа доведених порушень.

В даному випадку усі ці порушення рівнозначимі, тому за тритижневе ігнорування карантину вихідного дня керівнику ресторанів “На небі” та “Янг” загрожував штраф у розмірі 17000 гривень.

Хто відповідає за дотримання карантину у ресторані?

У судове засідання особа, яка притягується до відповідальності не з’явився, і причину своєї неявки не повідомив, хоча про день, час та місце розгляду справи був належним чином поінформований.

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Кунцьо С. В. приступив до розгляду справи без участі ресторатора, на якого складені матеріали.

Під час розгляду суддя звернув увагу на те, що до матеріалів справи не долучено відомостей на підтвердження того, що особа, яка притягується до відповідальності, займає посаду керуючого ресторанів “На небі“ та “Янг”.

А також суддя вказав на те, що не долучено відомостей про обсяг посадових обов`язків керуючого. Зокрема, суддя засумнівався в тому, що особа, яка займає посаду керуючого є відповідальною особою за дотримання правил карантину у вказаних закладах.

Окрім того у судді виникло ще кілька зауважень.

Дослідивши усі матеріали справи, суддя Тернопільського міськрайонного суду 10 лютого постановив закрити провадження по адміністративній справі відносно керуючого ресторанів “На небі” та “Янг” за ст. 44-3 КУпАП (в редакції від 17.03.2020 р.), ч. 1 ст. 44-3 КУпАП, у зв`язку з відсутністю в його діях складу інкримінованих адміністративних правопорушень.

Довідково:

Ресторан “На небі” розташований у центрі Тернополя за адресою вул. О. Кульчицької, 2. Ресторан “Янг” розташований поруч – за адресою вул. О. Кульчицької, 2А.

Обидва ці заклади громадського харчування входять до складу “Сім’ї ресторанів Файного Міста”.

Власником “Сім’ї ресторанів Файного Міста” є родина екс-мера Тернополя та екс-нардепа Романа Заставного.

Читайте також:
У Тернополі на директора “Бункермузу” за порушення карантину склали чотири протоколи

Коментувати

Попередня стаття

Жителі Тернопільщини за рік витратили на нові авто понад 28 млн доларів

Наступна стаття

Хлопець зі Зборова познайомився з дівчиною із Чорткова та обікрав її