7 або 10 гривень: у Кременці анонсували підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті

Не газом та електроенергією єдиними «порадували» тернополян у новому році. Так, місцями планують збільшити вартість проїзду в громадському транспорті.

Ймовірне подорожчання днями анонсувала Кременецька міська рада. Все б нічого, от тільки ціна може зрости до семи, а то й до десяти гривень.

Для того, аби розв’язати проблему, у місті навіть створили відповідну комісію. Засідання членів відбулося минулого тижня.

«Згідно з даними, які подають перевізники, вартість одного проїзду в громадському транспорті повинна становити не менш як 7 гривень з людини. Це лише мінімальна ціна, завдяки якій автопарки не зазнаватимуть збитків».

Зі свого боку, перевізники вимагають підняття тарифів до 10 гривень з людини. Обґрунтувати цю цифру вони достеменно не можуть.

На щастя для кременчан, далеко не всі члени комісії погодилися з такою заявою. Так, Віталій Сідоров запропонував створити аудиторську групу та провести оцінку розрахунків. Отримані результати слід обговорити з громадськими активістами.

Окрім підняття тарифів на проїзд комісія розглянула варіанти скорочення кількості громадського транспорту, зміну маршрутів, а також можливі пільгові категорії.

Коли відбудеться затвердження нової вартості та якою вона буде насправді наразі не відомо.

До слова, у Тернополі планують збільшити ціну на воду.

Христина СЛОТА

Коментувати

Попередня стаття

Тарифи – космос: стало відомо, скільки тернополянам доведеться платити за грудневе опалення

Наступна стаття

Автомобільний шахрай, який кинув тернополян на десятки тисяч доларів, уже втік за кордон