На Підгаєччині власник магазину за торгівлю пивом без ліцензії отримав 17000 грн штрафу

пиво

Підгаєцький районний суд призначив покарання для власника магазину, який торгував алкогольними напоями, не маючи при цьому відповідної ліцензії.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 6 листопада цього року у селі Гнильче. Близько 12.20 приватний підприємець, будучи власником магазину, продав незнайомому чоловікові пляшку пива об’ємом 0,5 л з вмістом спирту 4,8% за ціною 20 грн. При цьому підприємець не мав відповідної ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

За даним фактом працівники поліції на власника магазину склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

У судовому засіданні підприємець пояснив, що у вказаний у протоколі день перебував на своєму робочому місці. Ближче до обіду до магазину зайшов невідомий чоловік і попросив продати пляшку горілки.

Продавець відмовив, пояснивши що не торгує алкогольними напоями. Але потім, глянувши на покупця, йому стало його дуже шкода. Відтак, продавець запропонував чоловікові пляшку пива “hike”.

Підприємець також пояснив, що необхідної ліцензії не має і алкогольними напоями не торгує.

“Покупець” для суду розповів фактично ті ж самі обставини справи. Додав лише, що йшов у селі вулицею з пляшкою пива у руках і його зустріли поліцейські та поцікавилися де він те пиво придбав. Чоловік сказав, що у магазині, а магазин у селі тільки один…

Дослідивши матеріал справи, Підгаєцький районний суд постановив власника магазину визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 13 грудня постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Борщеві власник магазину за порушення карантину отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Кремль спричиняє зло навколишньому світу. В тім числі – руками ФСБ

Наступна стаття

“Рішала”, який у Ланівцях попався на хабарі, отримав 51000 гривень штрафу