Переоформлення ліцензії з медичної практики: коли потрібно внесення змін

Ліцензія – це документ, який дає право займатися медичною діяльністю. Він видається на необмежений термін.

Але іноді потребується внесення змін до медичної ліцензії з метою її подальшого подовження.

Коли потрібно переоформлювати ліцензію?

Іноді Верховна Рада вносить зміни до законодавства країни. Тоді документи старого зразку потрібно переоформлювати. Ця процедура проводиться безкоштовно. Найчастіше необхідно вносити наступні зміни:

  • видалення спеціальності лікарів;
  • зміна місця роботи або матеріально-технічної бази;
  • зміна реквізитів;
  • реорганізація у формі злиття або перетворення;
  • змінення ініціалів підприємця, на якого зареєстрована установа;
  • додаткове підтвердження інформації щодо закладу охорони здоров’я;
  • зміна юридичних норм.

Якщо своєчасно не внести зміни до документа, то це погрожує великими штрафними санкціями. Адже така ліцензія вважається недійсною. Можлива навіть конфіскація обладнання з медичного центру. У випадку, коли здійснення лікарської діяльності спричинило смерть пацієнта або важкі наслідки для здоров’я, то на керівника закладу заводиться кримінальна справа.

Документація для переоформлення ліцензії

Керівник лікувальної установи повинен написати письмову заяву на переоформлення ліцензії з медичної практики. Також Міністерство охорони здоров’я потребує копії документів, що підтверджують наявність відповідного приміщення, матеріально-технічної бази. Необхідно підготувати й копії трудових договорів із співробітниками закладу. Пакет документів повинен супроводжуватися його описом.

Керівник медцентру може самостійно доставити описані вище документи в МОЗ. Ще їх можна відправити електронною поштою. Розгляд документів здійснюється протягом 10 робочих днів. Іноді цей термін може подовжуватись до 20 діб.

Якщо пакет паперів зібрано не повністю, то Міністерство охорони здоров’я залишає за собою право відмовити у переоформленні. У такому випадку керівнику закладу повідомляється про причини відмови та дається час на виправлення помилок. Слід пам’ятати, що рішення органу ліцензування можна оскаржити у судовому порядку. Термін подачі позову обмежений, тому потрібно звертатися до юристів із проханням про допомогу.

Щоб уникнути різноманітних допрацювань, можна звернутися до медичних юристів. Вони допоможуть підготувати документацію та внести зміни до ліцензії в короткі терміни.

Коментувати

Попередня стаття

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 17 квітня (ВІДЕО)

Наступна стаття

Будапешт: 15 цікавих фактів про столицю Угорщини