Як вибрати повербанк: основні критерії

повербанк для смартфона

У сучасному світі постійно бути на зв’язку – не вибагливість, а необхідність. Особливо, зважаючи на стрімкий темп життя.

Проте не завжди є розетки, аби зарядити гаджети. Саме тут на допомогу й приходить повербанк для смартфона, який зможе виручити в будь-якому місці.

От тільки таку допоміжну техніку слід правильно підібрати.

Типи павербанків

Всі павербанки діляться на кілька категорій, проте виділяють дві найбільші групи: з Li-Ion елементом живлення та Li-Pol. Перший тип більш розповсюджений та характеризується відносно низьким саморозрядом і високою енергетичною щільністю. Недоліком цього виду акумуляторів є їхнє «старіння» навіть в режимі спокою. Тобто, елемент живлення зношується навіть коли не використовується.

Що стосується Li-Pol типу, батарея, завдяки новітньому полімерному електроліту, може займати надмалі площі (лише 1 мм в ширину). До того ж, такі акумулятори славляться підвищеним рівнем безпеки та тривалим терміном експлуатації (понад п’ять років).

Додаткові функції

Особливо модними в останній час стали додаткові функції, які зустрічаються в павербанках. Серед них:

  1. Quick Charge (швидке заряджання – до 30-40 хв).
  2. Wireless Charger (бездротове заряджання).
  3. Захист від перегріву.
  4. LED-ліхтарик.
  5. Таймер.

Як вибрати павербанк

Обираючи павербанк, слід звертати увагу на деякі основні критерії. Саме від них залежить термін експлуатації пристрою та швидкість заряджання.

Експерти радять звертати увагу на:

1. Ємність акумулятора. Вона повинна бути хоча б на 1 500 – 2 000 мАг більшою, аніж у вашого смартфона (чи будь-якого іншого гаджета, який ви плануєте заряджати).
Найкраще обирати павербанки з ємністю акумулятора 12-15 тисяч мАг. Враховуючи щоденне використання та втрату елементів живлення такі пристрої прослужать 5-6 років.

2. Наявність Quick Charge. Ця функція дозволить зарядити будь-який девайс за 35-40 хвилин. До прикладу, стандартний час заряджання смартфона з ємністю акумулятора 4 000 мАг становить від 1,5 год. до 2,5 год.

3. Тип елемента живлення. Li-Pol найкраще підходить для нечастого використання (оскільки в режимі спокою акумулятор не зношується).

Додатково можна звертати увагу на виробника та ціну.

Як бачимо, вибір павербанка – не така вже й складна процедура. Головне, визначитися з найважливішими критеріями та уважно ознайомитися з технічними характеристиками всіх представлених варіантів.

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі викрили благодійний фонд, який продавав гуманітарну допомогу зі Швеції

Наступна стаття

У Польщі бус з українцями впав до озера. Загинула 22-річна дівчина