Витяжки для кухні: як обрати і де купити?

Пара, дим, неприємні запахи доволі часто з’являються на кухні, як тільки ми активно беремось за готування їжі чи консервації на зиму.

Позбутись від них, зробити процес готування комфортним для себе та бережливим для кухні допомагає витяжка.

Сучасні витяжки для кухні зазвичай поєднують у собі потужність, простоту у користуванні та гармонійно вписуються у кухню з будь-яким дизайном. Адже виготовляють їх із нержавіючої сталі, з емальованої сталі, із сталі та скла чи самого скла та надають найрізноманітніших кольорів, відтінків, текстури. Загалом сучасні  виробники зацікавлені у новаторських рішеннях як щодо типів, так і дизайну. Наприклад, ТМ VENTOLUX – український відомий бренд, що саме завдяки якості, нестандартним підходом та інноваціям став популярним та закріпився серед лідерів.

Які є типи витяжок?

Типи витяжок розрізняють за методом монтажу:

  1. вбудовані – вбудовані в навісну шафу над плитою, в купол над варильною поверхнею, вбудовані у стільницю. У залежності від виду вбудованої витяжки, її можна частково або повністю приховати. Іноді у шафі над витяжкою є можливість зберігати невелике кухонне начиння;
  2. настінні, пристінні – закріплені до стіни над варильною поверхнею або під кутом. Такі вдало вливаються у фасад кухні або ж стають центром уваги на стіні;
  3. стельові – прикріплені до стелі над варильною поверхнею, над “кухонним островом”. Такі використовують зазвичай для кухонь-студій та у тих випадках, коли варильна поверхня не розміщена біля стіни.

Як працюють витяжки?

За режимом роботи витяжки поділяються на два види:

  • режим відведення – при такому виді повітровідвід витяжки виводять у вентиляційну шахту для повного видалення пари, запахів та забрудненого повітря поза межі приміщення;
  • режим рециркуляції – за такого режиму витяжку не під’єднують до вентиляційної шахти, адже втягнене повітря проходить проходить через фільтри, розміщені у корпусі витяжки, очищується та повертається до приміщення.

Де взяти те, що потрібне саме вам

Окрім методу монтажу та режиму роботи у сучасних витяжок є ще ряд характеристик, які роблять їм незамінними для затишної сімейної кухні чи шумної кухні у ресторані, зручними у користуванні. Наприклад, спосіб керування – управляти сьогодні ними можна як за допомогою кнопок, пульта, так і за допомогою сенсорного керування, помахів руками. Адже сучасні виробники зацікавлені у новаторських рішеннях щодо як дизайну, так і способу управління. Наприклад, ТМ VENTOLUX – український відомий бренд, що увірвався на ринок завдяки якості, нестандартним підходом та інноваціям.

Коментувати

Попередня стаття

У Бережанах нетверезий водій “Опеля” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Наступна стаття

У Козові на блокпосту “безпідставно” зупинили п’яного водія “Тойоти Ленд Крузер”