Кому потрібні психотерапевти онлайн

Напевно, кожен із нас хоч раз у житті відчував необхідність допомоги психотерапевта. Сьогодні, коли справа доходить до такого, дедалі популярнішими стають сеанси в режимі он-лайн.

Форма терапії при цьому не сильно відрізняється від традиційної: з вами працюють ліцензовані психотерапевти, які надають віртуальну підтримку. Психотерапевти онлайн допомагають вирішити проблеми, з’ясувати причину їх виникнення. Спілкування з професіоналом дійсно допомагає і дуже добре, що зараз люди соромляться цього все менше.

Якщо вас турбує:

  • Депресія та постійна тривога
  • Довгострокові проблеми з гнівом
  • Скорбота про смерть члена сім’ї чи друга
  • Залежність
  • Постійний стрес
  • Емоційні бар’єри, які заважають досягати нових цілей, зверніться до фахівця!

Як відбувається спілкування з психотерапевтом онлайн?

Розмови з онлайн-психотерапевтом зазвичай відбуваються у формі:

  • відео-, аудіо- або текстових повідомлень, що надсилаються фахівцю, який може відповідати кілька разів на день або тиждень;
  • тривалого сеансу відеоконференції
  • комбінації перерахованих вище варіантів

Все залежить від індивідуальних уподобань людини. Але, очевидно, що спілкування у вигляді розмов із камерою є найефективнішими.

Як вибрати спеціаліста, який підходить саме мені?

Якщо ви хочете переконатися, що вибрали правильного психотерапевта, попросіть його пред’явити ліцензію та кваліфікацію. Важливо, щоб вам було комфортно спілкуватися із цією людиною. Навіть якщо вам порадили якогось психотерапевта, як хорошого фахівця, це не означає, що він вам сподобається – ми всі різні.

Онлайн-психотерапевти можуть надати підтримку та надати допомогу з широкого спектру проблем психічного здоров’я. Ці люди мають відповідну підготовку у сфері психотерапії. Хоча немає помітної різниці між онлайн-психотерапевтом і тим, кого ви відвідуєте особисто, дуже важливо знайти найкращого фахівця, щоб швидше досягти позитивних результатів.

Не сподівайтеся на те, що “все пройде само собою”, “час лікує” і т.д. Не чекайте, доки ситуація погіршиться. Ментальне здоров’я є таким же важливим, як і фізичне, а може навіть більше. Якщо вас турбують негативні нав’язливі думки, ви не можете зосередитись на повсякденних справах та роботі через це, то не відкладайте на потім похід до психотерапевта: ви можете вирішити цю проблему зараз у найкоротші терміни.

Індивідуальна психотерапевтична консультація – спільна робота психотерапевта та пацієнта, спрямована на вирішення психотерапевтичних проблем, внутрішнього конфлікту, створення сприятливих умов для позитивних змін, подальшого розвитку особистості. Основна мета консультування – покращення якості життя людини, корекція відносин. Досягти такого результату вдається завдяки взаємній співпраці психотерапевта із клієнтом. В основі ефективної роботи – взаємна повага та довіра, рівність та відкритість.

Коментувати

Попередня стаття

У Золотниках водійка автомобіля збила велосипедиста (ФОТО)

Наступна стаття

Освітній Хаб Тернопільщини відкрив свої двері для гостей та мешканців області