За допомогою яких приладів проводиться якісна діагностика автомобілів?

Діагностика автомобіля — важливий етап його обслуговування. Без даної процедури майстру дуже важко виявити несправності у всіх електронних системах та провести подальше видалення помилок на автомобілі.

Швидко знайти поломку допоможе сучасне діагностичне обладнання. Про його види та важливі технічні характеристики — читайте нижче у статті.

Класифікація діагностичного обладнання для СТО

X-431 IMMO PAD Професійний мультимарочний сканер + програматор ключів (комплект) LAUNCH

Все обладнання, яке дозволяє проводити якісну діагностику транспортних засобів, можна розділити на такі види:

  • Стенди розвал-сходження та гальмівні стенди
  • Газоаналізатори
  • Тестери підвіски
  • Прилади, які використовуються для налаштування світла фар
  • Тестери світлопропускання скла
  • Детектори люфтів підвіски
  • Сканери

Завдяки використанню такого обладнання для повної діагностики всіх систем автомобіля, майстер зможе максимально швидко виявити несправності та ліквідувати їх.

Автомобільний сканер: види та принцип роботи

zoom-image

Автосканери — це діагностичні прилади, які для виявлення несправностей підключаються до блоку управління автомобілем. Потрібно зазначити, що при необхідності, такі сканери можуть перепрограмувати ЕБУ транспортного засобу та виконати активацію вузлів, якими він керує.

В залежності від призначення та принципу роботи, такі механізми для зчитування помилок діляться на 3 типи: мультимарочні, для офіційних дилерів та спеціалізовані. Перші сканери є універсальними, тому підходять для всіх видів автотранспорту. Але у мультимарочних сканерів є один суттєвий недолік — вони не дають такої розгорнутої відповіді, як інші види даного обладнання. Дилерські моделі характеризуються підвищеною вартістю та працюють тільки з конкретними марками або виробниками автомобілів, що є їх головним мінусом.

На які характеристики сканерів для автомобілів потрібно звернути увагу під час їх придбання?

Для вибору оптимального обладнання для СТО, першочергово варто визначити його постійну сферу застосування. У продажі є як моделі для легкових автомобілів, так і прилади багатопрофільної автомайстерні. Всі вищеописані механізми відрізняються такими параметрами:

  • Типом синхронізації із ПК чи ноутбуком
  • Площею покриття
  • Операційною системою
  • Можливістю відображення на дисплей блоків, які вміщують помилку та її пояснення

Для чого використовуються can-шини?

Саn-шина — інтерфейс, який використовується для управління електричними приладами автомобіля. Головна мета використання її сітки контролерів, полягає у зборі та аналізі даних, які були отримані зі всіх приладів, що на цей час функціонують у транспортному засобі. Саn-шини часто використовуються для діагностики через OBD-роз’єм на автосервісах, тому в інтернеті є великий їх вибір.

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині у результаті ДТП загинув пенсіонер (ФОТО)

Наступна стаття

На війні загинули двоє хлопців із села Біла Чортківської громади