Аналізи: для чого робляться та де замовити процедуру?

Ескулаб аналізи

Сучасна медицина зайшла настільки далеко, що завдяки простим аналізам можна виявити численні хвороби, деякі з яких – смертельно небезпечні.

Проте, аби все дійсно спрацювало, слід дотримуватися відповідних правил та знайти професійну клініку зі всіма необхідними реактивами.

Якщо дотримуватися всіх норм може бути проблематично, то здати аналізи в Тернопілі – чи не найлегше, що може бути. Тут на допомогу приходить клініка Ескулаб. Проте, про все по-порядку.

Аналізи: для чого потрібні та як до них підготуватися

Як уже зазначалося, сьогодні аналізи дозволяють дізнатися про ряд хвороб, загальний стан здоров’я, визначити біологічно активну речовину, чи підходить донор, кровну спорідненість родичів тощо. За типом забору умовно всі аналізи можна поділити на кілька груп:

  1. Забір крові (з вени чи пальця).
  2. Аналіз сечі та фекалій.
  3. Мазок зі слизової (ніс, ротова порожнина, піхва).

Це найрозповсюдженіші види, які дозволяють дізнаватися загальних стан здоров’я та виявляти численні хвороби.

Залежно від типу аналізу та його забору для отримання певного результату (до прикладу, щоб взнати рівень цукру в крові, дізнатися гемоглобін тощо) слід дотримуватися відповідних правил. Саме від їхнього дотримання залежить чи не половина успіху в отриманні точного результату.

Ці правила такі:

  1. Майже всі види аналізів здаються зранку (до 10-ї години).
  2. Перед здачею аналізів крові за декілька годин до забору біоречовини слід утриматися від їжі та солодких напоїв.
  3. Для деяких видів аналізу (наприклад, перевірки стійкості глюкози) безпосередньо перед забором речовини слід з’їсти/випити щось солодке.
  4. Забір сечі відбувається зранку одразу після пробудження. Для отримання достовірних результатів слід відібрати лише середню сечу.
  5. Перед здачі мазка зі сливової слід утриматися від використання назальних спреїв чи інших відповідних речовин.

Важливо: це лише кілька найпоширеніших правил. Тому, перед здачею аналізів слід завчасно проконсультуватися з лікарем або працівником лабораторії.

Де здавати аналізи

Сьогодні є безліч лабораторій – як державних, так і приватних – які проводять відповідні маніпуляції. Чи не найкращою серед них є лабораторія Ескулаб.

Високоточні обладнання та реактиви, швидкі результати (наскільки цього дозволяє термін проведення), кваліфікований персонал, конкурентоспроможні ціни та приємні бонуси для постійних клієнтів – що може бути краще?

Як бачимо, здача аналізів – доволі скрупульозна справа, яка вимагає деякої підготовки. Недотримання правил може суттєво вплинути на кінцевий результат. Проте, консультуючись з працівниками клініки Ескулаб та здаючи аналізи тут, ви можете бути впевнені за точний та швидкий результат.

Коментувати

Попередня стаття

На Кременеччині у результаті ДТП загинула водійка із Києва (ФОТО)

Наступна стаття

На Шумщині п’яний водій “Ауді” скоїв ДТП і отримав 10 діб арешту