Як правильно обрати HDMI кабель?

кабель

З появою на ринку роз’ємів та кабелів стандарту HDMI підключення джерел високої якості значно полегшилось.

Адже цей інтерфейс дозволяє передавати цифровий відео сигнал у високому дозволі, а також багатоканальний аудіо сигнал, захищений від копіювання. Однак, інтерфейс HDMI представлено різними версіями, тому інколи виникають труднощі із підбором потрібного кабелю.

Чи правда дорого означає якісно? 

На ринку можемо бачити велике розмаїття HDMI-кабелів з досить великим розбігом за ціною. Поширена думка, що чим дорожчий кабель, тим якіснішу картинку та звук він передає. Також на якість обов’язково впливають позолочені роз’єми, якщо вони присутні в кабелі, звук та картинка неодмінно будуть вищого класу. Насправді позолота з роз’ємів поступово може злізти, тому краще звертати увагу не на ціну, а на бренд та якість самої продукції. Якщо ваш бюджет обмежений, варто детально вивчити характеристики телевізора або монітора, обирати кабель, відштовхуючись від цих даних.

Класифікація за стандартом HDMI

Знання цієї класифікації значно полегшить ваш вибір кабелю для конкретного пристрою. Отже, існують такі, найбільш поширені, версії HDMI:

  • Версія 1.3 — такий кабель дозволяє передавати дані зі швидкістю до 2.25 Гбіт/с, максимальною роздільною здатністю до Full HD.
  • Версія 1.4 — швидкість збільшено до 8.16 Гбіт/с, роздільна здатність забезпечує якість картинки 4K з частотою розвертки 30 Гц. Також тут можлива підтримка 3D-контенту.
  • Версія 2.0 — швидкість сягає позначки 18 Гбіт/с, з можливістю передавати відео з роздільною здатністю здатність 4K з частотою 60 Гц. В цій версії підтримується відео HDR.
  • Версія 2.1 дозволяє передавати картинку з роздільною здатністю 8K з частотою 60 Гц, швидкість сягає 48 Гбіт/с.

Остання версія є найновішою, але на ринку достатню пристроїв, що працюють і за старим стандартом 1.4. Таких можливостей цілком достатньо, щоби дивитись високоякісну картинку, просто без підтримки розширеного динамічного діапазону.

HDMI кабель Oehlbach SL HS HDMI-HDMI 1.0m

Актуальне питання, що непокоїть покупців при виборі кабелю — чи підійде новий інтерфейс до техніки, котра працює за старою версією? Так підійде. Всі нові версії стандарту HDMI зворотно сумісні зі старішими версіями, тому про це ви можете не переживати. Звичайно, якщо ви плануєте переглядати фільми на сучасному телевізорі, то кабель старої версії для цього не підійде.

Види роз’ємів

Це ще одна важлива характеристика, котру варто врахувати при виборі кабельної продукції. Різні типи зєднання позначаються латинськими літерами. Конектори типів C і D найчастіше використовуються для фототехніки. Конектори типу E оснащені спеціальним замком для надійної фіксації, тому актуальні для використання в автомобільній техніці.

Підібрати HDMI кабель, котрий точно підходить для вашого пристрою, вам допоможуть у магазині ShowTime. Тут ви легко підберете кабельну продукцію різних версій, довжини, з різними типами ізоляції. Всі моделі кабелів, представлені в каталозі, відрізняються високою якістю та надійністю.

Коментувати

Попередня стаття

У Чорткові п’яний водій збив дівчину на пішохідному переході

Наступна стаття

За інформацію про зниклого на війні чоловіка жителька Бережанщини віддала шахраям 10000 гривень