Що таке шлейф? Яку роль він відіграє в телефоні?

смартфони

Переважна більшість власників телефонів навіть не підозрює, що мобільний пристрій складається не тільки з екрану, батареї та корпусу, але має ще не один десяток важливих компонентів, які приховані від людських очей.

Тому яку важливу роль виконує, наприклад, шлейф для телефону, користувач навіть не знає.

Особливість конструкції

 Цей елемент нагадує стрічку, яка може складатися з кількох десятків дротів плоского перерізу та виконує роль шляхів сполучення між різними компонентами телефону, приклади даних комплектуючих можна побачити у конструкції смартфонів Xiaomi https://www.aks.ua/uk/catalog/shleif/brand/xiaomi

 Незважаючи на делікатність зовнішнього вигляду, шлейфи вважаються вкрай надійними комплектуючими і самі собою виходять з ладу вкрай рідко. Зазвичай причиною поломки може бути неправильне використання або природне зношування внаслідок систематичних механічних впливів. Найчастішою поломкою телефонів з корпусом, що розкладається (слайдер, розкладачка) є саме гнучкий шлейф. Також ворогом для відкритих контактів може стати волога, оскільки малий переріз проводів може бути за лічені секунди пошкоджено продуктами окиснення.

Шлейф у телефоні може зламатися?

 Діагностувати поломку шлейфу вкрай складно, оскільки найчастіше дефект має періодичний характер. Наприклад, іноді можуть не спрацьовувати деякі клавіші при наборі номера або тексту, пропадає підсвічування на екрані, нестабільно працює камера. Тільки повне розбирання пристрою та комплексний тест шлейфу за допомогою прозвонки допоможуть знайти та усунути несправність. Звісно, що таку діагностику користувач не зможе виконати самостійно, тому ми рекомендуємо в подібних випадках звертатися до сервісного центру.

Відновити шлейф практично неможливо, а якщо й знайдуться умільці, які готові взятися за подібний ремонт, то їхні послуги коштуватимуть дуже дорого. Тому найпопулярніший вид ремонту – це заміна пошкодженого елемента. 

 До речі, шлейфи використовуються не лише у старих моделях телефонів, а й у сучасних смартфонах. Чому? Та тому, що такий багатожильний передавач електричних сигналів практично не займає місця, що дозволяє виготовити ультратонкий смартфон. Такі шлейфи часто є частиною конструкції основних елементів, таких як: дисплей, камера, плата зарядки і т.д., а вбудований конектор дозволяє швидко проводити заміну пошкоджених комплектуючих.

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі внаслідок ДТП загинув 38-річний чоловік

Наступна стаття

Овочі, фрукти, квіти: як обрати та де купити насіння?