Як обрати та де купити каву

кава в зернах

За останні кілька років кава стала не просто гарячим напоєм. Це – ціла культура, настрій, нові емоції й не тільки.

Проте, аби відчути цей спектр емоцій, а головне – смаків, слід правильно обрати цей трунок. І йдеться про справжню каву – натуральні зерна різного ступеня обжарки, які повністю достиглими, налитими, збирають за тисячі кілометрів звідси.

Сьогодні ми розкажемо, де можна кава купити, а головне – як її обрати!

Як обрати каву

Найкраще – купляти каву в зернах. Так ви точно уникнете підробок та розбавлених різними примісями «есенцій».

Що стосується вибору натуральної кави, слід зважати на такі нюанси:

  1. Свіжість. Йдеться про дату її обжарки. Не слід плутати з датою фасування. Взагалі, вважається, що кава «живе» 30 днів з моменту обжарки – саме стільки часу «живе» її аромат. Проте, це лише в тому випадку, якщо її правильно зафасували. А от самий «пік» смаку припадає на 4-7 дні з моменту обжарки.
  2. Ступінь обсмаження. Їх є декілька:
    1. слабкий (температура 180-205°C). Зерна набувають світло-коричневого кольору, що ледь різниться від сирих зеленуватих.
    2. середній (210-230°C). Зерна коричневі, маслянисті, з білою прожилкою посередині. Цей варіант найпопулярніший у світі.
    3. сильний (240-250°C). Зерна темно-коричневі, без прожилки. Сам напій гіркуватий, трохи тягучий.
  3. Сорт кави – робуста чи арабіка. Взагалі, сортів значно більше, проте ці два – найпопулярніші в усьому світі. За смаком – робуста насичена, має дещо земляний смак, проте дешевизною. Арабіка дорожча, але має більше ноток смаку.
  4. Упаковка. Упаковка свіжої кави в зернах повинна мати дегазуючий клапан, який не дасть застоятися вуглекислому газу. Також повинен зберігатися вакуум та непроникність сонячного світла.
  5. Помел. Їх є багато варіантів, проте, чим дрібнішою буде кава мелена, тим насиченішим буде її смак при заварюванні.

Де купити каву

Купляти каву слід у перевірених дилерів, які гарантують її якість та відсутність підробок. Серед перевірених є інтернет-магазин 1001coffee.

З-поміж його переваг слід виділити:

  1. Великий асортимент товарів з усіх куточків світу.
  2. Приємні ціни.
  3. Швидка доставка – по Україні до п’яти діб.
  4. Зручні способи оплати – готівкою чи по перерахунку.
  5. Акції та знижки.
  6. Велика програма лояльності для постійних покупців.

Як бачимо, аби насолодитися неймовірним смаком справжньої кави, слід детально підійти до її вибору. У цьому вам допоможе інтернет-магазин 1001coffee. Тут ви можете отримати безкоштовну консультацію та купити будь-яку каву з будь-якого куточку світу. Як приємне доповнення – невеликі ціни та численні бонуси!

Коментувати

Попередня стаття

2,33 проміле: на Зборівщині спіймали п’яного водія “Жигулів”

Наступна стаття

Сергій Надал: Працівники міської ради та комунальних підприємств вчергове придбали техніку та теплий одяг для наших героїв на передовій