Сучасний дизайн заміського будинку

дизайн будинку

Інтер’єри заміських будинків відрізняються від міських квартир деякою розслабленістю, оскільки близькість до природи створює особливий настрій.

Крім того, приватні будинки зазвичай мають більшу площу в порівнянні з квартирами, що відкриває простір для реалізації цікавих дизайнерських ідей.

В інтер’єрах будинків одним із найпопулярніших зараз є сучасний стиль. Він є втіленням усіх ключових актуальних тенденцій у всіх аспектах. Це стосується кольорової гами, принципів розміщення меблів, підходів до декорування. Сучасний напрямок можна назвати компромісом між хай-теком та класикою. Кожен елемент тут виглядає модним і актуальним, але при цьому не виглядає ультратехнологічним – завдяки цьому інтер’єри в такому стилі виходять довготривалими, вони не старіють протягом багатьох років.

Основні властивості іміджу – мінімалізм і функціональність. Чим менше об’єктів сконцентровано на одній площі – тим простіше підтримувати порядок, а в заміському будинку це особливо актуально.

Особливості сучасних інтер’єрів будинків

І котеджі, і приватні будинки, і дачі з цілорічним проживанням мають виглядати зовні та всередині так, щоб Вам хотілося там жити. Не важливо, скільки часу в них доведеться провести – пару місяців або все життя. Ваше житло має приносити радість, а для цього потрібно подбати про створення приємного інтер’єру.

Найпростіший варіант, який чудово виглядатиме в будь-якому заміському будинку – сучасний стиль. Така ситуація виглядає стильно і акуратно. Вам не знадобляться особливих зусиль, щоб постійно підтримувати її в первозданному вигляді. За бажання цей нейтральний стиль можна розбавити елементами інших напрямів – подібний мікс теж виглядатиме цікаво. Як додатковий може виступати скандинавський стиль будинку або хай-тек, лофт – практично будь-який, якщо правильно підібрати предмети та їх поєднання.

Нещодавно, всього 15-20 років тому, вважалося нормою оформляти заміські будинки за залишковим принципом. Туди вирушало все, що не стало в нагоді в квартирі, або не підійшло по дизайну. На щастя, зараз такий підхід зник – багато хто починає займатися оформленням внутрішнього простору житлового будинку ще на етапі складання проекту або відразу після купівлі нерухомості. Це дуже правильно з усіх точок зору – за кілька тижнів приватна оселя (або дача) перетворюється на стильне, комфортне місце для заміського відпочинку.

Для створення сучасного інтер’єру набагато зручніше одразу звернутися до професійних дизайнерів. Так вдасться створити простір, у якому буде враховано побажання всіх членів сім’ї.

У заміських будинках та котеджах сучасний стиль виглядає дуже доречно. Він функціональний, практичний і простий з погляду підтримки порядку.

Корисні поради щодо створення інтер’єрів у сучасному стилі:

  • Приділіть особливу увагу вікнам – за містом природне освітлення має чудовий вигляд, адже навколо приватних будинків немає високої щільної забудови, як у мегаполісі. Цією перевагою потрібно скористатися.
  • При оформленні передпокою пам’ятайте, що тут не так легко підтримуватиме ідеальну чистоту, як у місті. Якщо навколо будинку є відкритий ґрунт, трава – все це неминуче потраплятиме в будинок. Тому в передпокої доцільно використовувати такі матеріали та інтер’єрні рішення, які не вимагатимуть щохвилинного прибирання.
  • Не бійтеся змішувати різні стилі – зараз це модно, і такий підхід до створення інтер’єрів ще довго залишатиметься актуальним. Якщо Ви не цілком довіряєте своєму художньому чуття та почуття міри, довірте це завдання дизайнерам. В результаті Ви гарантовано отримаєте ефектне та зручне житло, яке стане гордістю всієї родини.
  • Передбачте достатню кількість зручних систем зберігання у кожному приміщенні. Будь-який зайвий предмет, який лежить не на своєму місці – це візуальний шум, який псує інтер’єр. Це не означає, що все життя перетвориться на збирання. Навпаки, за наявності правильно організованих систем зберігання Ви зрозумієте, наскільки легко підтримувати порядок будь-де, взагалі не докладаючи зусиль.
  • Не забувайте про декор – він допомагає підтримувати актуальність будь-якого інтер’єру. Декор – це не просто безглузді прикраси, які займають місце та збирають пил. Для того, щоб навіть найулюбленіший інтер’єр не набридав, його потрібно періодично оновлювати – і це зручно робити за допомогою нового текстилю, світильників та інших елементів. Наприклад, до Нового року та Різдва можна створити зимову атмосферу, використовуючи сріблясто-блакитний текстиль, гірлянди та інші прикраси. Такий підхід можна застосовувати до будь-яких свят, які Вам подобаються – Хелловін, 14 лютого, Масляна, Великдень та ін. Вартість такого декору невисока, але будинок відразу змінюється.

Коментувати

Попередня стаття

В аварії поблизу Скалата загинув 77-річний чоловік

Наступна стаття

Четверо молодиків побили 16-річного жителя Мельнице-Подільської громади