Як вибрати підлоговий кулер для води?

Підлоговий кулер — побутовий пристрій для розливу води, що може мати набір додаткових функцій: нагрівання, охолодження, фільтрування, газування та озонування.

Підлогові кулери для води вибирають за такими критеріями: тип завантаження бутлів, функціонал і дизайн. В інтернет-магазині Кулерова Funky Company представлено великий вибір моделей від найкращих брендів у широкому ціновому діапазоні.

Особливості підлогового кулера

Кулер, що розміщується на підлозі, має вигляд вертикальної шафи з габаритами, наближеними до холодильника. На його фронтальній стороні розташовані краники для подачі води. У деяких моделях знизу розміщена шафка для посуду чи морозильна камера.

Пристрої бувають із двома типами завантаження бутлів із водою — верхнім і нижнім. Вода з бутля в необхідній кількості наповнює контейнери відділень нагрівання та охолодження (за наявності). Коли в них зменшується кількість води, з бутля надходить нова порція.

Підлогові кулери з нижнім завантаженням доцільно купувати в разі, якщо немає кому високо піднімати важкі бутлі з водою. Наприклад, в офісі працює жіночий колектив, у квартирі проживають лише люди пенсійного віку тощо.

Системи пристрою

Усі підлогові кулери мають систему нагрівання води, а деякі — і систему охолодження.

Як нагрівальний елемент використовується внутрішній або зовнішній тен. Воду доводять до гарячого стану, але не кип’ятять, щоб зберегти її корисні властивості. За допомогою спеціальних датчиків температуру підтримують у діапазоні +82…97 °C. Цього достатньо для приготування чаю, розчинної кави, супу-пюре чи каші з пакета.

Залежно від системи охолодження води кулери можуть бути двох видів:

  • Компресорні. Принцип роботи аналогічний холодильнику. Використовується холодоагент R134A, який не пошкоджує озоновий шар Землі.
  • Електронні. Система охолодження працює на основі ефекту Пельтьє. Під час пропускання електричного струму через два напівпровідники один із них нагрівається, а другий — охолоджується.

Моделі, у яких відсутня система охолодження, коштують дешевше. З «холодного» краника в них подається вода кімнатної температури. За обмеженого бюджету варто звернути увагу на підлогові кулери для води без системи охолодження. У каталозі інтернет-магазину Кулерова Funky Company ви зможете підібрати модель, яка ідеально впишеться в інтер’єр приміщення.

Коментувати

Попередня стаття

Картини за номерами: українське зараз в тренді

Наступна стаття

На Тернопільщині начальник відділу поліції попався на хабарі у розмірі 10000 грн