Швидкий та легкий вибір ліжка для дитини: 5 простих та надійних правил

ліжко дитяче

Діти – це найцінніше, що є у людей, і тому дуже важливо забезпечити їх усім необхідним та найкращим, особливо коли йдеться про ліжко – місце, де дитина росте і набирається сил.

Асортимент дитячих спальних місць дуже великий, тому складність вибору доволі висока. Зараз можна знайти багато варіантів двоповерхових та інших ліжок в каталогах меблевих магазинів, тому пропонуємо розглянути 5 базових правил, які допоможуть придбати якісне ліжко легко та швидко.

5 важливих кроків для вибору дитячого ліжка

Нижче описані п’ять кроків за допомогою яких буде легше зробити правильний вибір.

  1. Відповідність до віку дитини

Ліжко слід підбирати відповідно до віку дитини, є 3 етапи розвитку, і кожен з них має свої особливості та вимоги:

  • від 0 до 2-3 років необхідне ліжечко для новонароджених, зазвичай це люльки та манежі, для зовсім маленьких є присувні ліжка, але вони актуальні лише перші 2-4 місяці після народження. Є сучасні моделі-трансформери, розмір яких з часом можна збільшити, можна зменшити бортики тощо;
  • коли дитині виповнюється 3 роки попереднє ліжко має змінити стандартне дитяче, яке дуже схоже на доросле, окрім габаритів, також може мати додаткові бортики та деякі деталі “дитячого” стилю. Таке ліжко цілком може послугувати до підліткового віку. Ідеальною моделлю на цей період стане зростаюче ліжко, виглядає воно як звичайне з бильцями, але в середині прихована додаткова ланка, яку можна витягнути, розсунувши нижнє бильце;
  • коли чадо вже досягає підліткового віку, то старе ліжко можна замінити звичайним дорослим. Робити заміну слід після того, як відбувся стрибок росту, це дозволяє зорієнтуватися з габаритами нового ліжка. Зазвичай підліткові моделі сягають 140-170 см у довжину та 70-100 у ширину.

2. Визначитись з дизайном

Тут усе індивідуально і залежить від інтер’єру, розміру кімнати та бажань самої дитини: хтось мріє про двоповерхове ліжко-горище, комусь до вподоби натуральні дерев’яні койки, комусь трансформери, а для практичних – багатофункційні моделі.

Останнім часом усе більшої популярності набуває двоповерхове ліжко, при купівлі якого необхідно приділити велику увагу надійності та міцності конструкції. Загалом, модель має лише плюси: ліжко легко поєднує в собі письмовий стіл, шафу та спальне місце, тим самим розширюючи вільний простір, а у своєму стандартному вигляді  чудово підійде для двох дітей.

3. Економія це добре, але не завжди доцільно

Можна купувати бюджетні ліжка і часто змінювати їх, якщо любите різноманіття – це плюс, але більш раціональним є вклад грошей у зносостійке та нейтрального дизайну ліжко, яке прослугує 6+ років. Такий внесок доцільно робити у другий віковий період.

4. Якість матеріалів дуже важлива

Найкращим вибором стануть вироби з натурального дерева: дуб, сосна, бук та вільха. Вони мають приємний класичний вигляд та додаткові гіпоалергенні просочення, які захищають від корозії та комах.

Також часто використовують конструкції з металевими корпусами для доросліших діток задля більшої надійності.

5. Екологічність та гарантії

Як і будь-який товар, надійне ліжко має мати сертифікат, який буде посвідчувати відповідність технічним показникам виготовлення та безпечності сировини. Не забувайте звернути увагу на склад покриття дерев’яного виробу, адже лаки і клеї часто містять шкідливі речовини (фталати та формальдегіди).

Джерело

Коментувати

Попередня стаття

Взнати коли і де буде світло відтепер можна в мобільному додатку “e-Тернопіль”

Наступна стаття

У Тернопільобленерго пояснили, чому вмикають світло тільки на три години